REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Volkswagen negociază preluarea unei participații la producătorul auto rus GAZ

Volkswagen negociază preluarea unei participații la producătorul auto rus GAZ

Replica API 4 decembrie 2017 | 00:00 352

Grupul auto german Volkswagen poartă discuții vizând preluarea unei participații la GAZ, un producător rus de autovehicule comerciale ușoare, au declarat vineri pentru Reuters mai multe surse din apropierea discuțiilor, scrie Agerpres.

Deocamdată nu este clar cât de mare este participația pe care Volkswagen ar dori să o dețină la GAZ și nici valoarea unei eventuale tranzacții. GAZ face parte din grupul Basic Element, care gestionează activele miliardarului rus Oleg Deripaska, și are deja un parteneriat cu Volkswagen.

Atât GAZ cât și Basic Element au refuzat să comenteze iar un purtător de cuvânt de la Volkswagen a spus că grupul nu face comentarii cu privire la zvonurile care circulă pe piață.

"Există discuții, încearcă să ajungă la un acord. Deripaska caută de mult timp un partener iar VW nu are un partener rus" a declarat o sursă din industria auto. De asemenea o sursă din interiorul VW a confirmat că se poartă discuții dar a adăugat că aceste discuții nu vizează doar preluarea unei participații la GAZ de către constructorul german.

Dacă discuțiile se vor concretiza într-o tranzacție, ar arăta că firmele occidentale continuă investițiile în Rusia, în pofida tensiunilor politice provocate de anexarea peninsulei Crimeea și de acuzațiile privind implicarea Rusiei în alegerile din străinătate.

Alți mari constructori auto au preluat deja participații la producători ruși de vehicule, un exemplu fiind Renault-Nissan care deține pachetul majoritar de acțiuni la Avtovaz, cel mai mare constructor auto din Rusia, în timp ce grupul german Daimler deține o participație la producătorul rus de camioane Kamaz.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se poate! Pai ei,germanii au relatii cu ciuma rosie? Adica noi romanii ne strofocam sa injuram tot ce tine de rusi,ca e cultura,economie,doar pentru ca acolo exista unul Putin si ei,occidentalii ne tradeaza si fac contracte economice cu rusii? Hastagistii ce fac,ia sa treaca la lozinci impotriva occidentului tradator!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102