REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Voluntarii care au pictat cele patru vapoare - simbol ale Constanţei au fost premiaţi

Voluntarii care au pictat cele patru vapoare - simbol ale Constanţei au fost premiaţi

Replica API 27 mai 2016 | 00:40 256

Rãsplatã

Rãsplatã

Primăria Constanţa şi Policolor a organizat la data de 26 mai a.c. o conferinţă de presă ce a marcat finalizarea pictării vapoarelor simbol ale oraşului, conform creaţiilor câştigătoare din cadrul concursului „Culorile României la Constanţa, ediţia 2016“. Anul acesta, Culorile României au transformat patru vapoare: cel situat în faţa Gării Constanţa, vaporul din zona Pescărie, cel de la ieşirea spre Mangalia şi vaporul de la ieşire spre Valu lui Traian. La conferinţa de presă au fost prezenţi prep. univ. drd. Ovidiu Felipov din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius”, Marius Văcăroiu, directorul general Policolor, primarul interimar Decebal Făgădău, Daniela Hanţiu, decanul Facultate Arte din cadrul Universităţii Ovidius şi Alexandru Bobe, prorectorul Universităţii „Ovidius”.

„Vreau să le mulțumesc celor de la Policolor pentru că au venit cu această colaborare. Vreau să le multumesc celor de la Universitatea “Ovidius”, în special celor care au coordonat, profesorilor. Toți voluntarii au fost din Constanța. Am făcut un oraș al României, al mării, cu oameni din ce în ce mai frumosi. Sunt încrezător când vâd atâția tineri care se implică în proiecte“, a declarat Decebal Făgădău. Mulțumit de rezultatele de la Constanța, Marius Văcăroiu a ținut să precizeze și date exacte referitoare la proiect. „Începând de astăzi, cele cinci vapoare din Constanța sunt date comunității pentru a se bucura de ele. Am început anul trecut cu primul vapor și am terminat cu celelalte patru astăzi. Ca un sumar al proiectului, am avut 482 de tineri înscriși dintre care 102 în anul 2015 și 380 în anul 2016. Au fost mai mulți constănțeni pentru a doua serie. 7 tineri au fost premiați din care 5 anul acesta. A fost vopsită o suprafață de 3800 mp, iar întregul proiect pe Constanța a costat în jur de 30.000 euro.”, a spus Văcăroiu. Daniela Hanțiu a dorit să le mulțumească în primul rând studenților care și-au dat toată silința ca inițiativa lor să aibă un real success. „ Aș vrea să le mulțumesc copiilor și vreau ca toată lumea să înțeleagă că vapoarele au fost pictate de artiști, nu de vopsitori. Este sufletul lor acolo. Le mulțumesc și organizatorilor care au făcut lucrurile să se lege.”, a spus Hanțiu. “Ținem foarte mult la încrederea pe care ne-o acordă instituțiile, dar mai ales încrederea pe care o transmitem noi studenților. Se vede că au venit voluntari cu o muncă de creație. În numele domnului rector, Sorin Rugină, vreau să le mulțumesc studenților!”, a adăugat Alexandru Bobe. Câștigătorii au fost Bogdan Zimcea, Constantin Dură, Cristina Alina Costea, Raluca Mirela Dumitrașcu și Andrada Chioibaș. Fiecare dintre ei beneficiază pe lângă bucuria de a-și vedea creațiile expuse public și de o sumă de 3.000 lei.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367