REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Voluntarii de la UMC au încheiat o nouă ediție a Maritime Summer University

Voluntarii de la UMC au încheiat o nouă ediție a Maritime Summer University

Replica API 6 august 2016 | 23:32 331

Voluntarii Ligii Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa au dus la bun sfârşit cea de a II-a ediţie a proiectului educaţional Maritime Summer University, în cadrul căruia au luat parte 44 de elevi de liceu din ţară şi din Republica Moldova. Timp de 10 zile, în perioada 25 iulie – 3 august 2016 aceştia au experimentat viaţa de student în cadrul Universităţii Maritime din Constanţa şi au avut ocazia să se acomodeze cu mediul constănţean.

Participanţii au avut parte de o serie de cursuri, seminarii şi laboratoare reprezentative pentru specializările oferite de universitate, predate de către profesorii universitari, programul proiectului incluzând totodată şi activităţi desfăşurate la Baza Nautica a UMC, precum: yachting, canoe, jocuri marinăreşti sau prevenirea şi lupta împotriva incendiilor la bordul navei.

Elevii au avut de asemenea ocazia să descopere oraşul, vizitând obiective turistice ale Constantei, programul incluzând vizite la Muzeul Marinei, Planetariu, Microrezervatia şi Expoziţia de păsări exotice, , Centrul Vechi, dar au beneficiat şi de un tur al Portului Constanţa.

La final, participanţii au susţinut un examen de evaluare al cunoştinţelor dobândite în timpul universităţii de vară, urmat de un workshop cu tema „Mişcarea studenţească” în cadrul căruia le-au fost prezentate cele mai importante repere ale evoluţiei mişcării studenţeşti din 1989 până în prezent şi o serie de prelegeri privind „Primul voiaj” susţinute de către studenţii şi absolvenţii Universităţii Maritime. Proiectul s-a încheiat cu festivitatea de absolvire şi de acordare a diplomelor participanţilor.

„Suntem foarte bucuroşi la finalul celei de a doua ediţii a proiectului Maritime Summer University pe care îl considerăm un succes. Acesta face parte dintr-un amplu proiect naţional numit Universităţi de Vară pentru Elevi, implementat de către Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi derulat cu scopul de a scădea rata abandonului universitar cauzat de alegerea greşită a facultăţii. LSUMC a simulat participanţilor procesul de predare, învăţare şi evaluare în Universitatea Maritimă pentru a îi determină pe viitorii candidaţi să facă o alegere conştientă şi sigură cu privire la viitorul lor parcurs educaţional.

Proiectul a avut un feedback pozitiv din partea elevilor, o parte dintre aceştia fiind decişi să se înscrie la UMC la sfârşitul studiilor liceale.

”Suntem optimişti în privinţa desfăşurării celei de a treia ediţii a Maritime Summer University şi ne aşteptăm la un număr mai mare de participanţi dornici de a împărtăşi cu noi experienţa de student al UMC” a declarat Patricia Ioana IERCOŞAN – preşedinte al Ligii Studenţilor din Universitatea Maritimă.

M.U.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614