REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Vor fi impuse RESTRICŢII pe timp de NOAPTE la Constanţa?

Vor fi impuse RESTRICŢII pe timp de NOAPTE la Constanţa?

Replica API 28 octombrie 2020 | 00:00 9176

În ultimele zile, în spaţiul public s-au vehiculat tot felul de zvonuri despre restricţiile ce ar urma să fie impuse de Guvern, în următoarea perioadă, pe timp de noapte, din cauza cazurilor de coronavirus aflate în plină creştere. Este vorba despre revenirea la declaraţia pe propria răspundere care ar condiţiona motivele pentru care cetăţenii ar putea să iasă din casă la miezul nopţii. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a vorbit, recent, despre situaţia la nivel naţional şi despre un eventual „lockdown”, susţinând că nu este cazul, restricţiile fiind impunse la nivel local, în fiecare comunitate, acolo unde se înregistrează o creştere accentuată a cazurilor. Cert este că, momentan, nu este vorba despre instaurarea unei stări de urgenţă şi despre măsuri precum cele luate în lunile martie-mai, atunici când virusul abia se instala în România. Totuşi, există voci în rândul medicilor care cer închiderea mall-urilor şi a târgurilor pentru că reprezintă zone de risc.

Se impun astfel de măsuri la Constanţa?

În ceea ce priveşte eventualele restricţii ce ar putea fi impuse la Constanţa în următoarea perioadă, pentru evitarea răspândirii coronavirusului, reprezentanţii Instituţiei Prefectului au declarat pentru reporterii Replica faptul că momentan nu au fost luate în calcul astfel de măsuri precum introducerea declaraţiei pe proprie raspundere pe timp de noapte.

„Nu s-a luat în discuţie, momentan, aşa ceva. La Fântânele am instaurat carantina. Avem Hotărârea 41 din 15 octombrie care ne spune exact ce trebuie să facem. Faţă de măsurile care sunt impuse deja, momentan nu vom adăuga nimic în plus, dar rămâne de văzut cum va evolua situaţia. Momentan, juteţul Constanţa se apropie de o incidenţă de 1,5 de cazuri la mia de locuitori”, au transmis reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

Reguli impuse, conform Hotărârii 41

Potrivit Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cazul în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1,5, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru cei cu vârstă mai mare de 5 ani în spaţii publice deschise precum staţiişe de autobuz, falezele, pieţele etc. De asemenea, restaurantele lucrează la capacitate redusă, de 50%, între orele 6:00 şi 23:00. În situaţia în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare sau egală cu 1,5 şi mai mică sau egală cu 3, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru cei cu vârstă mai mare de 5 ani în spaţii publice deschise precum staţiişe de autobuz, falezele, pieţele etc., iar restaurantele lucreză la capacitate redusă, de 30% între orele 6:00 şi 23:00. În plus, sunt interzise spectacolele de tip drive-in, concertele, festivalurile, spectacolele. Dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, restaurantele şi cafenelele care işi desfăsoară activitatea în interior vor fi închise. De asemenea, sunt interzise spectacolele de tip drive-in, concertele, festivalurile, spectacolele.

Ce schimbări a produs panedmia de Covid?

Restricțiile impuse de pandemia COVID-19 au schimbat opțiunile consumatorilor pentru mijloacele de mobilitate, majoritatea alegând să-și folosească propria mașină în locul transportului public sau al platformelor de mobilitate, arată raportul global Digital Auto Report 2020, realizat de Strategy&, departamentul de strategie globală din rețeaua PwC.

”La începutul acestui an, estimările indicau o creștere a preferinței consumatorilor pentru platformele de mobilitate și a modalităților de proprietate alternative în detrimentul propriilor automobile. Pandemia a inversat, cel puțin o vreme, această tendință. Oamenii sunt foarte preocupați de sănătate și, ca urmare, caută modalități de mobilitate care le oferă mai multă siguranță”, a declarat Daniel Anghel, Partener și Lider pentru Industria Auto, PwC România.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa faca ce vor dar sa imi asigure locul de munca din lockdown
0
0
Virusul se raspandeste semnificativ in grupuri de cunoscuti si evenimente private, unde oamenii tind sa nu mai respecte masurile de protectie...
2
0
butelia si chibritele sunt pregatite fratilor
0
2
Doctorii care cer inchideeea mallurilor nu se gandesc ca probabil vor face aceeasi munca, dar gratis, pentru ca sectorul privat nu le va mai putea platii salariile. Dupa 8 luni de pandemie inca nu ne dam seama ca nu din mall sau din obor e transmiterea?! Oamenii stau la birou gura in gura, stau la scara blocului gura in gura....
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102