REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vosganian: Companii mari din domeniul industriei chimice, interesate de Oltchim

Vosganian: Companii mari din domeniul industriei chimice, interesate de Oltchim

Replica API 11 aprilie 2013 | 00:00 188

Câteva companii importante din domeniul industriei chimice şi-au exprimat în scris intenţia de a participa la privatizarea combinatului Oltchim, a anunţat miercuri ministrul Economiei, Varujan Vosganian, precizând că negocierile cu respectivele companii vor începe săptămâna viitoare.

"Vă informez în avanpremieră că există un număr important de oferte serioase din partea unor mari companii din domeniul industriei chimice care şi-au manifestat în scris intenţia de a participa la privatizarea Oltchim. Noi de săptămâna viitoare începem dialogul cu aceste companii. Dialogul nu va fi făcut public, nu dorim să reiterăm experienţa anterioară, care a dus la eşecul privatizării, dar la timpul util vom prezenta aceste oferte, în cursul unei proceduri transparente de privatizare", a afirmat ministrul Vosganian, la începutul şedinţei de guvern.

Premierul Victor Ponta s-a declarat dispus să se întâlnească cu orice investitor serios, atenţionând însă că Executivul trebuie să se protejeze "de manipulări şi dezinformări".

"Cu orice fel de mare investitor serios veţi discuta, eu îl voi primi. Atenţie la escroci! (...) Aţi văzut ce s-a întâmplat anul trecut", a spus Ponta.

Vosganian a afirmat că Ministerul Economiei îşi propune să schimbe "filosofia de privatizare", urmând să dea prioritate nu preţului de vânzare a combinatului, aşa cum s-a întâmplat la precedenta licitaţie, câştigată de Dan Diaconescu, ci sumei care ar urma să fie investită în Oltchim ulterior.

"Ne interesează cei care doresc să investească şi ne interesează mai mult nivelul investiţiei ulterioare decât al preţului de vânzare", a explicat Vosganian.

Premierul Ponta l-a asigurat de sprijinul Guvernului pentru "toate acţiunile" întreprinse.

Sursa: AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108