REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Vosganian se apără pe blog: "Dragi români, dragi jurnalişti, stimată ANI, iată averea mea"

Vosganian se apără pe blog: "Dragi români, dragi jurnalişti, stimată ANI, iată averea mea"

Replica API 16 februarie 2015 | 00:06 256

După ce Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat în legătură cu averea senatorului Varujan Vosganian, acesta se apără pe blog.

ANI are suspiciuni că nu şi-ar fi declarat întreaga avere, dar senatorul se apără și scrie în postarea sa, sub titlul "Dragi români, dragi jurnalişti, stimată ANI, iată averea mea", că nu are acţiuni la bursă, nu câştigă bani din dividende, nu are bani la bancă şi nici maşină personală.

„În anul 1987, când m-am căsătorit, părinţii şi socrii mei ne-au cumpărat o casă în Bucureşti. În anul 2008 am vândut casa şi cu banii obţinuţi am cumpărat un apartament cu trei camere pentru fiica mea. Părinţii mei au vândut, în 2006, casa în care am copilărit. Cu o parte şi-au cumpărat, tot în Focşani, un mic apartament, iar restul l-au împărţit între mine şi fratele meu. Cu partea mea, puţin după aceea, am plătit acontul pentru cumpărarea unei case, în comuna Voluntari. Restul de bani l-am obţinut prin credit ipotecar, pe 25 de ani”, scrie senatorul.

Acesta mai precizează că, în urma unui proces de calomnie, câştigat în urmă cu trei ani, are de primit 40.000 de euro.

„Nu mai am bani la bancă, din cauza unor cheltuieli pe care a trebuit să le fac. Nu am automobil personal. Deţin un teren într-un pâlc de pădurice, pe care l-am cumpărat la un preţ mic, pentru că, potrivit legislaţiei de atunci, pe locul acela nu se putea obţine autorizaţie de construcţie”, mai arată Vosganian.

Senatul a respins joi solicitarea Parchetului de încuviinţare a începerii urmăririi sale penale în dosarul Romgaz-Interagro.

Vineri, acesta și-a anunțat demisia din partid, după ce Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, le-a transmis vineri o scrisoare senatorilor PNL, în care preciza că i-a cerut senatorului să demisioneze. Gorghiu menţiona, de asemenea, că are în vedere inclusiv propunerea ca Vosganian să fie exclus dacă acesta nu demisionează de bunăvoie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218