REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ocupanții ruși îi obligă pe locuitorii din oraşul Enerhodar să voteze la „referendum”

Ocupanții ruși îi obligă pe locuitorii din oraşul Enerhodar să voteze la „referendum”

Victor ROTARU 27 septembrie 2022 | 14:17 761

Ocupanții ruși îi obligă pe locuitorii din oraşul Enerhodar să voteze la „referendum”, iar cei care refuză sunt amenințați cu mobilizarea, relatează RBC-Ucraina cu referire la Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, GUR. Potrivit serviciilor de informații ucrainene, ocupanții, care controlează situația din Enerhodar, le-au interzis locuitorilor să plece în teritoriul controlat de Ucraina și, în general, să iasă în afara orașului. În plus, se aplică un control special lucrătorilor din schimburile operaționale ale Centralei Nucleare Zaporojie, scrie Rador.

 

Străzile orașului și localităţile din jur sunt în acest moment aproape goale. Populația locală stă în case, încercând să iasă din case doar atunci când este absolut necesar, a precizat GUR. „Pe străzi sunt numeroase patrule militare din Federația Rusă cu buletine de vot pentru așa-numitul „referendum”. Ei îndreaptă armele către toți cei pe care îi întâlnesc, le dau „buletine de vot” și indică exact unde să pună „bifa”. Au fost înregistrate şi cazuri de constrângere a cetăţenilor să voteze şi pentru rudele decedate. Toţi cei care au „votat” împotriva aderării la Rusia sunt ameninţaţi cu „mobilizarea”, notează Serviciul de Informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării. Presa ucraineană a anunţat că ocupanții merg în repetate rânduri în apartamentele locuitorilor din oraşul Melitopol și îi obligă să „voteze” în mod repetat în cadrul pseudo-referendumului pentru toţi membrii familiei și pentru vecinii care nu sunt acasă. Ocupanții ruşi din Melitopol îi amenință cu deportarea pe cei care au refuzat să voteze la „referendum”, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369