REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Votul pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze a fost amânat pentru luni

Votul pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze a fost amânat pentru luni

Replica API 14 octombrie 2021 | 00:00 678

PSD vrea ca proiectul care prevede înghețarea prețurilor la energia electrică și la gaze, la nivelul mediu din perioada martie septembrie, să ajungă luni la vot. Din păcate, decizia privind această plafonare a fost amânată pentru luni.

O decizie era așteptată chiar astăzi, însă, în urmă cu doar câteva minute, s-a luat hotărârea ca votul final în comisiile reunite și raportul să fie date abia luni dimineață, pentru că trei instituții importante, axate pe acest subiect, nu au trimis niciun punct de vedere pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie, scrie antena3.ro.

Este vorba despre Ministerul Energiei, Consiliul Concurenței, dar și de cei de la ANRE.

Pe de altă parte, în cadrul ședinței au existat mai multe momente tensionate între reprezentanții PSD și reprezentanții UDMR. Cei din UDMR au susținut tot timpul că, în acest moment, nu există o urgență în această plafonare, mai ales că există o ordonanță de urgență care spune că aceste prețuri ar putea fi compensate. Din acest motiv, spuneau ei, ar fi bine să se aștepte până săptămâna următoare când cele trei instituții abilitate ar trebui să ofere un punct de vedere.

Luni dimineață ar trebui, astfel, să se ia o decizie finală în cadrul celor trei comisii reunite. Totodată, acesta decizie ar trebui să intre, la începutul săptămânii următoare, și la vot în plenul Camerei Deputaților.

Comisiile reunite trebuiau să se pronunțe astăzi pe raportul privind legea plafonării prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Practic, este vorba despre amendamentele depuse de PSD.

Preturile la energie electrică și gaze naturale ar urma să se plafoneze pentru 6 luni la prețul mediu al perioadei martie-septembrie.

Prețul la energie ar trebui să se plafoneze la 460 mw/h lei pentru operatorii casnici și 135 de lei la gaze naturale mw/h.

Florin Cîțu a declarat, după ce a fost demis prin moțiune de cenzură, că va plafona el prețul când va fi repus în funcție, însă la prețul de acum care este foarte mare și care ar putea face mai mult rău decât bine.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367