REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Voucherele de vacanţă au scăzut cu 30% cererea familiilor pentru destinaţiile exotice de Revelion

Voucherele de vacanţă au scăzut cu 30% cererea familiilor pentru destinaţiile exotice de Revelion

Replica API 13 noiembrie 2018 | 00:00 325

Acordarea voucherelor de vacanţă au scăzut cu 30% cererea familiilor, în special a celor cu copii, pentru destinaţiile exotice de Revelion, în favoarea celor autohtone, apreciază reprezentanţii unor tour-operatori.

"Pentru acest sfârşit de an, s-a înregistrat o scădere de circa 30%, în special datorată acordării voucherelor de vacanţă, foarte multe familii alegând să-şi petreacă vacanţa de Revelion unită cu cea de iarnă a copiilor în locaţii autohtone. Desigur, mai este încă timp pentru rezervări. Maldive, Cuba, Republica Dominicană sunt, pentru acest Revelion cele mai cerute destinaţii exotice. Bugetele variază între un minim de 2.500 euro/familie şi circa 6.000 euro/familie", a declarat, conform AGERPRES, Lucia Morariu, preşedinte Eximtur.

Când vine vorba de familii care merg în astfel de destinaţii, acestea cer, în principiu, pachete complete, fie că este vorba despre un pachet cu zbor charter, fie că solicită servicii separate - bilete de avion, transferuri, cazare cu masă şi uneori şi alte servicii (masa de revelion, excursii opţionale, vize).

"Cele mai multe vacanţe exotice vândute sunt de Revelion, pentru că în mod tradiţional la români, Crăciunul se sărbătoreşte acasă. Dar există solicitări pentru vacanţele mai lungi, care să cuprindă atât Crăciunul, cât şi Revelionul. Pentru sărbătorile de iarnă, familiile preferă în general destinaţiile de plajă, cum sunt Mauritius, Seychelles, Maldive, Thailanda, Bali, sau Republica Dominicană, unde copiii se pot bucura de soare şi apa caldă a oceanului, dar şi de piscine cu tobogane acvatice, de snorkeling şi alte activităţi speciale pentru ei. Preţul unei vacanţe pentru o familie cu doi copii în aceste destinaţii pleacă de la un tarif de 6.000 euro, dar poate varia în funcţie de vârsta copiilor, de itinerar, de excursiile incluse şi varianta de cazare aleasă, ţinând cont de faptul că trebuie să ofere facilităţi şi activităţi potrivite pentru copii", a precizat Daniela Shah, strategy manager Eturia.

O altă variantă cerută de familii este o combinaţie între sejur oraş şi plajă, dar şi o variantă mai activă unde se poate alege un sejur într-un parc de distracţii. Daniela Shah spune că există cereri pentru programele care combină Bangkok sau Singapore, cu plaja în Koh Samui, Krabi, Phi-Phi sau Bintan, sau în care se combină New York cu Miami

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lasa ma ca aia cu bonuri nu mergeau pana acum in locurile exotice de care spuneti voi, aia nu mergeau deloc, parca asa spuneati si asta vara!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367