REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Vrabie a pierdut pentru o zi funcţia de primar. Cum e atmosfera în localitatea cu abandonul şcolar la zero

Vrabie a pierdut pentru o zi funcţia de primar. Cum e atmosfera în localitatea cu abandonul şcolar la zero

Replica API 10 iunie 2015 | 22:28 208

Din nou în sărbătoare

Din nou în sărbătoare

Peştera s-a îmbrăcat din nou în straie de sărbătoare, care a serbat, marţi, ziua şcolii din localitate. Ca de obicei, primarul Valentin Vrabie s-a aflat printre cei mici, pe care i-a învăţat cu acest prilej regulile jocului democratic. Pe lângă dansuri, cântece şi voie bună, micii peştereni au avut alegeri! Astfel, Vrabie, alături de cadrele didactie, au încercat să îi înveţe pe aceştia cum se desfăşoară alegerile democratice şi de ce sunt acestea necesare pentru o comunitate.

„Încerc împreună cu directorul şcolii şi cadrele didactie să învăţăm democraţia de la cele mai mici vârste şi să încercăm să dezvoltăm spiritul civic, ca atunci când aceşti copii vor fi maturii acestei comunităţi să uite cuvântul “a cerşi” şi să înveţe “a pretinde”. Este un exerciţiu benefic pentru viitorul acestei comune, o comună democratică şi care arată că libertatea şi independenţa duc la bunăstare. Îmi prioritizez cheltuirea banului public în raport de cum am considerat eu că este nevoie în această comună. Cred că pe primul loc în dezvoltarea unei comunităţi este resursa umană şi prioritari sunt copiii. Am ca obiectiv educaţia, care deja în comuna Peştera ne ridică la un nivel de bogăţie umană, spirituală, demnă de invidiat. Mi-aş dori ca în toate oraşele şi comunele din această ţară totul să pornească de la copii. Acesta este rezultatul. Bun sau rău, vom vedea timpul ce va spune. (…) Vineri este banchetul clasei a 8-a, aşa că va fi din nou o activitate şcolară. Cele mai frumoase, mai speciale, mai minunate fiinţe de pe faţa pământului sunt copiii. Pentru mine sunt viaţa mea, aşa că le dedic cât mai mult din energia mea acestor viitori primari, dacă ne referim la “alegerile” de astăzi şi viitori cetăţeni de vază şi demni, cu principii, ai comunei Peştera”, a spus Vrabie, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218