REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vrabie se dezice de Macovei şi rămâne independent. „Românii dau cu autan şi dispar ţânţarii”

Vrabie se dezice de Macovei şi rămâne independent. „Românii dau cu autan şi dispar ţânţarii”

Replica API 10 noiembrie 2014 | 00:55 139

Va merge la vot, chiar dacă zice că nu are un preferat

Va merge la vot, chiar dacă zice că nu are un preferat

Valentin Vrabie

Primarul localităţii constănţene Peştera, Valentin Vrabie, care a ajuns faimos în toată ţara graţie poziţiei şi declaraţiilor sale în calitate de „ales” independent, nu se dezice nici în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Indiferent că avem de ales, pe 16 noiembrie, între un candidat al „stângii” şi cel al „dreptei”, Vrabie susţine că scopul său rămâne depolitizarea, întrucât „politicienii au coborât atât de jos”.

„Eu nu am o opţiune politică, pentru că sunt independent şi voi lăsa ca oamenii să îşi decidă singuri soarta, nu am un target şi nu e obiectivul meu. Obiectivul meu este depolitizarea, prin încercarea de a îndepărta din administraţia publică puterea asta politică, influenţa, care nu face decât să dezbine comunităţile. Sunt convins că electoratul este destul de inteligent acum sau, mai bine zis, a coborât atât de jos clasa politică, politicienii au coborât atât de jos, în loc să fie reflectată în clasa politică oamenii cei mai valoroşi, din nefericire timp de 25 de ani exact invers s-a întâmplat. Participăm la o campanie fără argumente, ci doar pe înjurături, unul împotriva celuilalt. Toţi sunt la fel!”, a spus Vrabie, pentru Replica. Totuşi, primarul de la Peştera va merge duminică, 16 noiembrie, la vot. De asemenea, deşi a susţinut-o pe Monica Macovei în primul tur al prezidenţialelor, aceasta fiind candidat independent, se va dezice de drumul pe care europarlamentarul îl urmează. Macovei a anunţat recent formarea unei platforme civice, care va porni de la electoratul „strâns” pe 2 noiembrie şi care, cel mai probabil, va evolua spre un partid politic. „Bineînţeles că voi merge la vot. Merg la vot, sigur. (…) Nu mă voi alătura. Dacă dumneaei a luat-o pe alt drum, ştiţi cum e în viaţă, mergi, mergi atâta timp cât drumul este acelaşi. La un moment dat, viaţa oferă şi astfel de situaţii. Te desparţi, fiecare pe drumul lui. Eu voi merge în continuare pe independenţă, pentru că, în administraţia publică, cea mai bună este aceasta. Nefiind implicat politic, te ajută să iei decizii relaxante şi corecte pentru oameni. Când eşti într-un partid politic, eşti obligat chiar, se dau ordine în partide şi va trebui să execuţi ceea ce spune partidul, nu ce ai nevoie pentru cetăţean. Dânsa îşi face partid, să îi fie de bine, eu merg cu independenţa în administraţia publică locală, care cred că va îndepărta căpuşele astea politice care se hrănesc din sângele oamenilor şi se va întâmpla acest lucru. Uşor, uşor, oamenii dau cu autan şi dispare, nu mai vin ţânţarii să mai sugă sângele”, a mai spus Vrabie, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367