REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Vrabie: "Vin cu 20 de autocare la CJC, cu sau fără aprobare. De 1 Aprilie sărbătorim Ziua Naţională a USL, a păcălelii"

Vrabie: "Vin cu 20 de autocare la CJC, cu sau fără aprobare. De 1 Aprilie sărbătorim Ziua Naţională a USL, a păcălelii"

Replica API 14 ianuarie 2014 | 00:00 260

Primarul de la Peştera organizează protest în Constanţa

Primarul de la Peştera organizează protest în Constanţa

Primarul localităţii Peştera se ţine de promisiune: va organiza un protest în faţa Consiliului Judeţean Constanţa. Edilul Valentin Vrabie este, după mai mulţi ani de ameninţări, hotărât să sară "la gâtul" CJ Constanţa şi pregăteşte un protest de proporţii, de 1 aprilie! Edilul susţine că a ales în mod intenţionat această dată, dar şi motivat de eventuale tergiversări ale aprobărilor pentru acest protest, la care se aşteaptă. Astfel, joi, 1 aprilie, Vrabie este hotărât să marcheze "Ziua Naţională a USL, ziua păcălelii şi a minciunii". Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Peştera, pe 1 aprilie, între orele 12:00 şi 14:00, se va desfăşura o acţiune de pichetare pe platoul CJ Constanţa, la care vor participa locuitorii comunei Peştera, dar şi o mulţime de consilieri locali. Vrabie anunţă participarea a aproximativ 1.000 de persoane, care vor denunţa neimplicarea autorităţilor locale în repararea şi reabilitarea drumului judeţean 223D, care a "găzduit" din cauza stării precare mai multe accidente, printre care şi cel al microbuzului care transportă şcolari; "nerepartizarea a nici măcar un leu" către bugetul Primăriei Peştera şi modul în care CJ Constanţa şi preşedintele Nicuşor Constantinescu gestionează preferenţial bugetul judeţului".

Valentin Vrabie a relatat motivele care l-au determinat să apeleze la un astfel de gest: "Am ales data de 1 aprilie, pentru că este ziua păcălelii şi acest USL ne-a păcălit. Este ziua în care trebuie să sărbătorim ziua naţională a USL, ziua minciunii şi a păcălelii. Acum, să vă spun sincer, ca să fac mobilizarea, ar dura vreo două săptămâni. Se anunţă şi vreme rea şi nu pot să fac acest eveniment mai repede. Le fac cu cap, plus că nu mă aştept să primesc repede o aprobare pentru acest protest. Tocmai de aceea, am ales un timp mai lung. Am vreo trei motive pentru care am făcut acest lucru: unul, nu poţi mobiliza oamenii aşa repede şi se anunţă şi înăsprirea vremii; doi, să fie un timp pentru contestaţii, să treacă măcar 30 de zile dacă vor cere asta şi trei, mi se pare foarte potrivit să sărbătorim ziua USL, ziua păcălelii şi a minciunii. Au păcălit pe români şi e bine să li se dedice această zi. Să ştie şi copiii şi nepoţii noştri că au fost păcăliţi. Chiar dacă nu vine aprobarea, eu oricum ajung cu 20 de autocare în faţa Consiliului Judeţean. Suportăm rigorile legii. Tocmai de aceea am lăsat un timp, să fie toate actele în regulă, să respect procedurile. Sunt un om răbdător, dovadă că, timp de şase ani, am tot aşteptat ca aceste probleme ale comunei să fie rezolvate de autoritatea judeţeană. Am făcut demersuri legale, procedurale, nu s-a luat nici o măsură. Nu mă poate acuza nimeni că m-am pripit. Au trecut, totuşi, şase ani, eu mă întâlnesc cu oamenii în fiecare zi, îi privesc în ochi şi mi-e ruşine. Ce să-i mint? În toată această perioadă de şase ani, i-am rugat pe oameni să voteze cu PSD cu USL. Drept urmare, PSD are cele mai mari rezultate din ţară din ultimii şase ani. Nu ne pot acuza că nu am fost oameni de cuvânt, numai că ei ne-au minţit în mod continuu şi încă mai vor să ne mai mintă şi să ne ignore. Asta e dureros", a declarat Vrabie, pentru "Replica".

"Aceasta este o acţiune punctuală, o nemulţumire de-a mea. Urmează încă un demers al meu de înfiinţare a unei ligi a primarilor independenţi, care să nu aibă coloratură politică şi acest organism de reprezentare administrativă din judeţ să aibă putere de reprezentare şi să fie ca un filtru de alocare de sume de la CJ. Să nu mai aloce preşedintele după cum vrea muşchii lui, ci noi, primarii, să ne întâlnim şi, în unanimitate, să acceptăm priorităţile", a mai spus Vrabie.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218