REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vrabie vine cu 20 de autocare să zguduie Consiliul Judeţean

Vrabie vine cu 20 de autocare să zguduie Consiliul Judeţean

Replica API 31 martie 2014 | 00:00 199

Edilul care stabilea recorduri naţionale pentru procentele obţinute la alegeri de USL susţine că se ţine de promisiune şi protestul stabilit pentru data de 1 aprilie, ziua USL, a "păcălelii naţionale", aşa cum îl cataloghează primarul localităţii Peştera, Valentin Vrabie, este mai valabil ca oricând. Sătul să bată pe la uşile Consiliului Judeţean Constanţa pentru a obţine fondurile necesare diverselor proiecte pentru localitate, Vrabie apelează la o soluţie extremă: protest cu peste 1.000 de oameni. Primarul susţine că a rezolvat toate problemele: autorizaţie, peste 1.000 de oameni, autocare şi o oră pe platoul din faţa CJC, unde-şi poate scanda ofurile. Vrabie este convins că acest demers ar putea avea efectul scontat şi că CJC ar reacţiona pozitiv la cererile localnicilor, care "au votat USL în proporţie de 95%".

"Venim cu 20 de autocare, adică 1.000 de oameni, numai din localitatea Peştera. Venim să dovedim că suntem o comunitate unită şi cu demnitate. Punctual, vom solicita CJC să reabiliteze drumul judeţean 223 B, drum pe care îl au administrare timp de 35 de ani, plin de pericole, cu accidente zilnic şi pe care transportăm sute de copii zilnic, existând riscuri de accidente. Chiar a avut loc un accident şi trei copii au fost răniţi. De asemenea, vom solicita alocări de sume pentru rezolvarea problemei cu inundaţiile în localitate, vorbim de cele trei poduri. Protestul începe la ora 12:00. Ca să nu pară politizată chestia, este o problemă administrativă acum, nu vreau să pară ceva politizat. Vedem ce efect are, arăt o idee şi vedem dacă marşează cineva la ea. Dacă nu, nu încep singur de nebun. Este un test, să vedem ce îşi doresc şi alţii. Noi dorim solidaritate, unitate, lucruri de acest gen şi responsabilitate din partea partidelor, pe care cetăţenii din Peştera i-au votat covârşitor în toţi aceşti ani şi care, imediat după aceea, au uitat că avem atâtea nevoi şi trecem prin dezastre", a declarat Vrabie, pentru "Replica".

Edilul şi-a mai atribuit un rol, acela de a lupta împotriva... partidelor politice. Convins că politicul este responsabil principal al problemelor din administraţia locală, Vrabie a întors armele. Dezamăgit de partide, susţine că va fi un vehement opozant al politicienilor: "În nici un caz nu mai am încredere în partide. Nu am încredere, pentru că în interiorul fiecărui partid se află câte un grup de interese, care se acoperă aşa frumos cu haina politică şi manipulatorie şi noi am ajuns după 24 de ani de politizare a administraţiei publice locale. Eu lupt pentru depolitizare şi adevărata descentralizare şi asta se va regăsi în bunăstarea cetăţeanului", a concluzionat Vrabie.

Protestul lui Vrabie va dura doar o oră, deşi autorizaţia emisă de administraţia locală îi permite două ore, între orele 12:00 şi 14:00, marţi, de 1 aprilie a.c. De asemenea, primarul de la Peştera susţine că manifestarea va fi una paşnică.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614