REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Vrei să lucrezi în penitenciarele din România? Vezi ce trebuie să faci

Vrei să lucrezi în penitenciarele din România? Vezi ce trebuie să faci

Replica API 15 mai 2014 | 00:00 8905

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, prin unităţile subordonate, dă startul înscrierilor la concursul de admitere la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna - sesiunea 2014.

Absolvenţii de liceu, cu vârsta maximă de 35 de ani, se pot înscrie şi concura pe un număr de 220 de locuri, din care 190 pentru candidaţi bărbaţi şi 30 locuri pentru candidaţi femei.

Înscrierile se fac în perioada 12 mai - 08 august 2014, la sediul unităţilor penitenciare din ţară, subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Concursul de admitere în Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, sesiunea 2014, se organizează şi se desfăşoară în condiţiile stabilite prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 2412/2013, publicat în Monitorul Oficial nr. 540 din 27.08.2013.

Pentru înscrierea la concurs candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:

a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

b) să cunoască limba română scris şi vorbit;

c) să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;

d) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

e) să aibă vârsta de maximum 35 de ani împliniţi în anul concursului de admitere; candidaţii îşi asumă, prin angajament, riscul de a nu putea beneficia de pensie la încetarea raporturilor de serviciu pentru limită de vârstă, dacă nu vor îndeplini, în totalitate, condiţiile pentru obţinerea pensiei;

f) să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile;

g) să fie declaraţi "APT" din punct de vedere medical şi psihologic;

h) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate şi să accepte efectuarea de verificări asupra îndeplinirii condiţiilor şi criteriilor de participare la concursul de admitere şi pentru şcolarizare, precum şi verificări asupra activităţii şi comportamentului lor, cu suportarea consecinţelor legale care decurg din această activitate;

i) să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ sau de formare profesională şi să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media pe fiecare an de studiu minimum 8,00;

j) să nu fi suferit condamnări (cu executarea/suspendarea executării pedepsei sau amendă penală), să nu se afle în curs de urmărire penală sau judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;

k) să nu fi fost eliberaţi din motive imputabile sau destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;

l) să nu fie ofiţer activ în cadrul instituţiilor publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale statului sau în rezervă, proveniţi din cadrul acestora;

m) să achite taxa de participare la concurs sau să facă dovada scutirii de plata acesteia, în condiţiile stabilite în prezenta metodologie;

n) să accepte condiţiile de şcolarizare, precum şi interzicerea ori restrângerea exercitării unor drepturi şi libertăţi cetăţeneşti prevăzute de Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, republicată, cu modificările ulterioare, în situaţia în care vor fi declaraţi "ADMIS" la concursul de admitere.

Concursul de admitere se desfăşoară în două etape:

Probele eliminatorii:

- contravizita medicală (la dispoziţia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor);

- verificarea aptitudinilor fizice.

Probele de verificare a cunoştinţelor teoretice:

- lucrare scrisă la "Limba română"- test grilă;

- lucrare scrisă la "Istoria românilor"- test grilă.

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna este singura instituţie de învăţământ din România care asigură selecţionarea şi şcolarizarea agenţilor de penitenciare, prin cursuri cu durata de un an. Începând cu data de 29 aprilie 2013, aceasta a obţinut acreditarea, prin Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3652/2013, pentru învăţământ postliceal, nivel 3 avansat, învăţământ militar.

Şcolarizarea se asigură în condiţii de gratuitate, pentru toţi elevii, respectiv cazare masă, echipament, rechizite şi asistenţă medicală, conform legii, pe parcursul procesului educaţional.

După absolvire , elevii vor fi repartizaţi în unităţile sistemului administraţiei penitenciare, unde vor beneficia de un loc de muncă stabil, un salariu decent şi de oportunităţi de dezvoltare a carierei.

Relaţii suplimentare se pot obţine de la sediile Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna şi a unităţilor penitenciare din ţară. Informaţii despre concursul de admitere se pot afla şi vizitând site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, www.anp.gov.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369