REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vrei să știi dacă ai fost infectat cu virusul SARS-CoV-2? Află ce test să alegi!

Vrei să știi dacă ai fost infectat cu virusul SARS-CoV-2? Află ce test să alegi!

Replica API 19 aprilie 2021 | 23:55 2169

Testarea pentru virusul SARS-CoV-2 poate fi necesară atunci când ai simptome specifice (febră, tuse, dificultăți de respirație), când ai intrat în contact direct cu cineva infectat sau când ai nevoie de test pentru a călători sau accesa anumite servicii medicale, scrie stiripesurse.ro

În oricare dintre situațiile de mai sus, efectuarea testului COVID-19 presupune recoltarea unei probe de la nivelul gâtului sau nasului pentru detectarea, printr-un test RT-PCR sau printr-un test antigenic, a prezenței noului coronavirus.

Testele de identificare directă a coronavirusului încearcă să detecteze particule și gene SARS-CoV-2 prin analiza secrețiilor de la nivelul cavității nazale sau al orofaringelui. Acestea pot fi teste de tip RT-PCR (metodă de genetică moleculară), cu sensibilitatea cea mai bună, și teste antigenice rapide, cu o sensibilitate mai scăzută.

La SANADOR, pacienții au acces la efectuarea tuturor tipurilor de teste pentru detectarea infecției cu SARS-CoV-2 sau a răspunsului imun al organismului la infecție sau la vaccinare.

Pentru identificarea virusului este recomandat testul RT-PCR, un test de biologie moleculară de înaltă precizie, capabil să identifice chiar și virusului în cantități mici. Testul se recoltează din exsudat nazofaringian, pe baza unei programări prealabile, în locații SANADOR cu personal special instruit pentru această testare. Programarea pentru recoltare se face doar pe baza unei programări prealabile la 021 9699, Call Center disponibil nonstop.

În cazul persoanelor care au trecut prin infecția cu noul coronavirus și vor să verifice dacă au dezvoltat anticorpi, SANADOR oferă acces la o serie de testări pentru anticorpi. Persoanele care au făcut boala pot accesa și pachetul complet de evaluare post-COVID, conceput cu ajutorul medicilor de specialitate.

Testele serologice care identifică anticorpii sunt utile atât pentru identificarea potențialilor donatori de plasmă, pentru tratamentul cazurilor severe de COVID-19, cât și pentru a aprecia răspunsul imun al pacientului.

La SANADOR, este disponibilă și dozarea anticorpilor neutralizanți împotriva noului coronavirus. Anticorpii neutralizanți (anti-spike RBD) sunt cei care împiedică atașarea virusului de celulele umane. Dozarea cantitativă a anticorpilor anti-SARS-CoV-2 IgG este indicată atât persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 (la cel puțin o săptămână după administrarea celei de-a doua doze), cât și celor care au trecut prin infecția cu noul coronavirus.

Pachetul de evaluare post-COVID disponibil la SANADOR include întreaga gamă de testări anticorpi, plus CT toracic, consulturi de Pneumologie și Cardiologie, teste funcționale (spirometrie, EKG), teste de laborator pentru evaluarea funcției hepatice, a coagulării, a funcției pulmonare, alături de markerii de inflamație și de hemoleucogramă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614