REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vrei să te debranşezi de la RADET? Începe teroarea TAXELOR!

Vrei să te debranşezi de la RADET? Începe teroarea TAXELOR!

Replica API 12 august 2016 | 00:12 5237

„Patimile” constănţenilor, pas cu pas

„Patimile” constănţenilor, pas cu pas

Pe perioada verii, constănţenii profită de faptul că nu se furnizează căldură şi se debranşează pe de la sistemul centralizat de încălzire. Mii de proprietari de apartamente au solicitat numai în această vară renunţarea la încălzirea centralizată, deoarece a ajuns un lux, susţin ei. Însă nici debranşarea de la RADET nu este prea ieftină, mai ales că Regia impune o taxă de 494 de lei, pentru deconectare, taxă fără de care abonaţii nu se pot debranşa, chiar dacă aleg să facă procedura de deconectare cu o firmă privată.

Mare chin cu debranşările de la RADET. Constănţenii renunţă pe capete la RADET, pentru că este mai convenabilă încălzirea prin centrale termice, susţin ei. Însă până la montarea unei centrale este drum lung. Mai întâi trebuie depusă o documentaţie de debranşare la RADET, documentaţie care la rândul ei trebuie să fie aprobată. Însă, pentru a renunţa total la RADET, trebuiesc achitate şi mai multe taxe. Un constănţean a afirmat că nu doreşte ca cei de la RADET să îi facă operaţiune de deconectare, ci vrea să lucreze cu o firmă privată.

Cu toate acestea, este obligat să achite cei 494 de lei. Iată ce spune bărbatul: „Am depus documentaţia de debranşare la RADET în iulie 2016, am plătit o taxa de analiză dosar de 160 lei, şi miercuri, 10 august, am primit avizul de debranşare. Însă mi s-a comunicat că trebuie să plătesc o taxa de 494 lei pentru deconectare, această urmând a fi realizată de către RADET. Eu nu doresc să plătesc această taxă către ei, deoarece nu vreau să îi las la mine în casă şi aleg să realizez lucrarea cu o firmă privată.

Mi-au comunicat că trebuie să o plătesc chiar dacă fac lucrarea fizic cu altcineva. Dar dacă aleg să fac cu altcineva, mai sunt obligat să le plătesc celor de la Radet această taxa? Practic ei nu îmi prestează acest serviciu, atunci de ce le-aş plăti lor?”, a spus, nemulţumit, constănţeanul. Directorul RADET Constanţa a specificat ce reprezintă acestă sumă. „Suma de 494 de lei reprezintă taxa de deconectare a unui apartament şi este constituită dintr-o serie de lucrări atât în apartament, cât şi deplasare, corespondenţă, redactare.

Dacă o persoană nu doreşte să achite acestă taxă, noi nu îi putem elibera avizul de deconectare, lucrurile sunt foarte clare”, a afirmat Liviu Popa, directorul RADET Constanţa. Procedura de debranşare de la reţeaua centralizată de termoficare s-a simplificat, de anul acesta. Directorul RADET, Liviu Popa a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în luna aprilie 2016, că vechiul formular a fost foarte mult simplificat. Taxele pentru debranşare sunt: tariful de deconectare a unui apartament (494 de lei), tariful de analiză a dosarului (160 de lei), formularul (10 lei) şi tariful de debranşare de la apă caldă (131 de lei pentru un robinet, 169 de lei pentru doi). Pentru un imobil, costul de debranşare este 496 de lei.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fratilor,cred ca suntem niste prosti, cei ce platim.Nu intele rostul acestei taxe de 700 lei, cat mi-au comnicat miem cred ca este o cumplita excrocherie,dar nu-i nimic, prostii platesc.Mie, firma care mi-a instalat centala, mi-a comunicat ca ar intra in plata si debransarea.Pe cine sa cred si ce sa fac?
1
0
S-a infintat pe facebook un grup "Debransare Radet 2017". Oameni buni, cu cat ne strangem mai multi, cu atat ne facem mai bine auziti.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614