REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Vrem un oraș mai curat, dar VANDALIZĂM tot ce ne pică în cale!

Vrem un oraș mai curat, dar VANDALIZĂM tot ce ne pică în cale!

Replica API 17 aprilie 2017 | 00:00 321

Campania “Curățăm Constanța Noastră” a demarat încă din luna aprilie a anului curent, iar până la această dată se văd rezultatele. Orașul de la malul mării s-a confruntat mereu cu deșeuri aruncate pe jos, pe străzi, trotuare și chiar prin cele câteva parcuri care mai există în acest moment. Cu toate acestea, deși acțiunea vine în sprijinul locuitorilor pentru un un mediu mai curat și mai sănătos, una din cauzele deșeurilor este lipsa coșurilor de gunoi de-a lungul arterelor principale ale orașului și străzilor din cartierele constănțene.

Deși montate în luna aprilie 2016, noile coșuri de gunoi care păreau cu mult mai rezistente decât cele confecționate din plastic, pe lângă aspectul vintage, nu își mai fac treaba. Motivul este fie vandalizarea lor de către cetățeni rău intenționați, fie umplerea lor până la refuz. Indiferent de motiv, acestea sunt ori îndoite, căzute la pământ, ori lipsesc cu desăvârșire. “Lipsa coșurilor de gunoie chiar este o problemă. Merg zilnic pe bulevardul 1 Mai între Gara CFR și Far.. spre Poarta 6 și nu găsesc un coș de gunoi să arunc ce consum. Mi se pare immoral să spui că vrei un oraș curat dart u trebuie să îți încarci ghiozdanul sau geanta cu ambalajele alimentelor pe care le consume. Nu ai unde să arunci nici măcar un șervețel. Doar un cetățean model să fii să nu arunci pe jos ambalajul pentru că nu ai un coș ci să îl bagi în buzunar până la următor coș de gunoi… acesta fiind la tine acasă, eventual. Unde au dispărut coșurile de gunoi de pe acest bulevard? Aceeași problemă este și pe celelate străzi.”, a declarat un constănțean, sesizând autoritățile locale.

Problema deșeurilor aruncate la întâmplare pare să nu se mai sfârșească. Orașul de la malul mării este în unele zone un real focar de infecție. Reamintim că Primăria municipiului Constanța a lansat, în data de 19 septembrie 2016, un anunț de consultare a pieței prin care s-a solicitat operatorilor economici furnizarea mai multor modele de coșuri de gunoi ce ar putea fi amplasate pe străzile și în parcurile din municipiul Constanța. Odată încheiată această etapă, pentru alegerea modelelor ce vor fi incluse în caietele de sarcini ale viitoarelor achiziții, Primăria Constanța cere opinia cetățenilor cu privire la modelele puse la dispoziție de operatorii economici care au răspuns anunțului.

Paula SOLOMON

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/constantenii-invitati-sa-se-alature-campaniei-curatam-constanta-noastra-314716/

http://www.replicaonline.ro/noi-cosuri-de-gunoi-in-constanta-270740/

http://www.replicaonline.ro/expozitie-de-cosuri-de-gunoi-in-zona-garii-din-constanta-298791/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
din scoala primara
0
0
Romani sunt niste fraerici noi furam violantam ,inselam ne facem de cap ca legile in tara asta sunt permisibile ,romani muncesc iar noi ne facem datoria de gunoaie,canimeni in lume nu vrea oameni ca noi ,peste tot unde am fost am facut cea ce nu este omenesc ci mai degraba tine de comportamentul unui animal .
6
4
Cine le vandalizeaza?tiganii si marlanii veniti sa stea pe ajutoare sociale..ca astia au timp la dispozitie sa faca tampenii.sa ii vezi in autobuze cum vandalizeaza si nimeni nu le face nimic,daca circula moca
13
1
Cred ca militia le vandalizeaza ca sa aiba ocupatie...
6
4
Ct a devenit un oras plin de Georgiane negre care sug vlaga alora mai albi decit el
10
3
Sa mi suga cariciu toti locatarii de la LV22
10
6
Constanta a devenit o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
14
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614