REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

VREMEA ÎŞI FACE DE CAP ÎN ÎNTREAGA LUME!

VREMEA ÎŞI FACE DE CAP ÎN ÎNTREAGA LUME!

Replica API 8 ianuarie 2018 | 00:03 683

Este neobişnuit de cald în România pentru această perioadă. Nici pomeneală de gerul Bobotezei! Sunt 7 grade Celsius în zona montană şi 12 grade Celsius pe litoral. Vremea îşi face de cap în toată lumea, zona de coastă a Spaniei confruntându-se, spre exemplu, cu nămeţi de zăpadă. Populaţia acuză autorităţile că nu au avertizat asupra pericolului, aşa că sute de maşini sunt blocate în zăpadă. Între timp, a fost anunţat cod roşu de vreme rea! De frig năpasnic au parte şi locuitori ai Americii, în timp ce în Australia s-a înregistrat, duminică, cea mai ridicată temperatură din ultimii 79 de ani, 47.3 grade Celsius!

O treime din populaţia Statelor Unite îndură zilele acestea gerul năprasnic. Temperaturile au coborât sub zero grade pe tot teritoriul cuprins între Marile Lacuri şi Florida. S-a stabilit şi un record, staţia meteo de pe muntele Washington a înregistrat sâmbătă dimineața cea mai coborâtă temperatură măsurată pe teritoriul SUA şi a doua cea mai scăzută temperatură de pe tot globul la acel moment: aproape minus 38 de grade Celsius. Numai că, din cauza vântului, aceasta se resimțea ca minus 70 de grade Celsius, notează digi24.ro. A fost atât de frig că până şi ţestoasele din Florida au început să îngheţe în ocean, iar în New Jersey, o cascadă de 23 de metri înălţime a îngheţat. Asta în timp ce în Carolina de Nord, mai mulţi pompieri au privit şi partea bună a iernii şi au urmat exemplul copiilor. După ger şi ninsoare, avertizează meteorologii, urmează ploile!

La polul opus se situează Australia, în oraşul Sydney înregistrându-se cea mai ridicată temperatură din ultimii 79 de ani, 47,3 grade Celsius. În plus, au fost emise avertizări de incendii puternice pentru zona Sydney. În Penrith, scie BBC, la vestul orașului, locuitorii au ieșit la plajă la malul măriii, temperaturile fiind insuportabile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da sa-si faca odata de cap ca m-am saturat de caldura asta...Sa dea Dumnezeu zapada cat un gard de 10 metri ca sa ma pot arunca de pe bloc in ea...
1
0
Asa se intampla baieti daca va jucati aiurea cu Haarp-ul... Daca ar fi sa glumim, zici ca ai nostri au vandut si iarna la americani!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614