REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Vulpescu: Ministerul lăsat de Vosganian n-are nevoie de "formulări de Oscar". Nu mi s-a propus funcţia

Vulpescu: Ministerul lăsat de Vosganian n-are nevoie de "formulări de Oscar". Nu mi s-a propus funcţia

Replica API 15 octombrie 2013 | 00:00 159

Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, a precizat, luni, pe pagina sa de Facebook, că nu a primit o propunere de a prelua postul de ministru al Economiei şi nu a avut vreo discuţie în acest sens cu vreun decident politic. "Pentru oricine a luat în serios dezvăluirea, de pe blogul personal al domnului VaVarujan Vosganiancă aş fi ocupat biroul domniei sale de ministru al Economiei, dezmint pe aceeaşi cale: în scris, public, prin internet. Nu am primit o propunere de a prelua portofoliul de Ministru al Economiei şi nu am avut vreo discuţie în acest sens cu vreun decident politic", a menţionat Vulpescu. El a subliniat faptul că ocupă funcţia şi biroul asociat de director de cabinet al ministrului Finanţelor Publice, iar preocuparea sa o reprezintă îndeplinirea atribuţiilor aferente acestui post. "Cred că ministerul Economiei, aşa cum l-a lăsat domnul Vosganian, nu are nevoie de literatură cu personaje şi formulări de Oscar, ci de un profesionist curajos care să îşi asume decizii din cele mai dificile şi nepopulare. Oricine va fi, îi urez succes!", a mai scris Vulpescu pe contul său de Facebook.

Fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian a scris anterior pe blogul său: "Vreţi să ştiţi cine a fost cel care a ocupat biroul meu, după ce mi-am trimis demisia la Palatul Victoria şi am părăsit sediul Ministerului Economiei? The winner is... Remus Vulpescu!!! Dacă recunoaşteţi personajul, comentariile vă aparţin...". Vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru interimar al Economiei, a declarat, luni, că a delegat o parte din competenţele de la ministerul al cărui portofoliu îl deţine ca interimar secretarului de stat Bogdan Badea, adăugând că nu l-a delegat pe Remus Vulpescu. Chiţoiu a infirmat faptul că l-ar fi delegat pe directorul său de cabinet, Remus Vulpescu, pentru a se ocupa de ministerul Economiei. "Nu (l-am delegat pe Remus Vulpescu, n.r.). Domnul Remus Vulpescu este directorul meu de cabinet la ministerul Finanţelor Publice şi a fost în prima zi când am fost numit prin decret prezidenţial ministru interimar şi a îndeplinit formalităţile de preluare a mandatului de la domnul ministru Varujan Vosganian", a precizat Chiţoiu.

El a adăugat că cel căruia i-a delegat o parte din competenţe este secretarul de stat Bogdan Badea din cadrul Ministerului Economiei. Varujan Vosganian şi-a anunţat luni demisia din funcţia de ministru. El a făcut acest anunţ după ce a ieşit din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. Demisia a fost prezentată la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva lui Vosganian. El rămâne însă senator, iar demisia sa din funcţia de ministru nu are vreo consecinţă asupra solicitării respinse de Senat.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102