REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

VULPILE, la plimbare pe FALEZA din EFORIE SUD

VULPILE, la plimbare pe FALEZA din EFORIE SUD

Replica API 23 octombrie 2020 | 00:00 3514

Plecarea turiştilor de pe litoralul Mării Negre a adus cu sine venirea altor musafiri. Atrasă de singurătatea ce domnea pe faleza din Eforie Sud, o vulpe se plimba nestingherită la ora 6 dimineaţa, în căutare de hrană, probabil. Această vizită inoportună nu este una singulară, localnicii povestind că, odată cu venirea toamnei, vulpile îşi fac apariţia în oraş.

Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, a acceptat să vorbească despre aceşti musafiri neaşteptaţi şi ce ar trebui să facă oamenii dacă ar da peste vulpi pe stradă: “În această perioadă a anului prezenţa vulpilor este oarecum normală, dat fiind că oamenii le-au distrus arealul şi pur şi simplu nu au unde să se mai ducă.

Teoretic, primul lucru pe care trebuie să il facă cineva care vede o vulpe este să anunţe medicul veterinar zonal, care o să anunţe primăria şi care trebuie să se ocupe de prinderea acesteia. Dacă ne iese în faţă o vulpe trebuie să ţipăm cât mai mult, şi să nu aruncăm cu pietre sau cu beţe”.

Adrian Bâlbă

Vulpile pot transmite turbarea

În privinţa pericolelor pe care le poate aduce acest animal, Adrian Bâlbă a fost categoric: „În general, vulpea nu atacă omul decât dacă este încolţită. În schimb reprezintă un pericol pentru animalele din curtea omului, ţinând cont că poate să transmită mai multe boli inclusiv turbarea, aşa că recomandarea mea este să le evitaţi.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba voi sunteti cretinoizi...zice idiotul ala sa tipam si sa chiuim cand vedem o vulpe....apai daca imbecilul ala troglodit A.Balba ne da sfaturi...eu ma las
0
0
Dar daca ne intalnim fata in fata cu vulpitzda lui Balba, ce facem ? Dam in ea sau anuntam primaria ?!?
3
1
pe 2 picioare,au iesit? alea sunt mult mai periculoase...
8
0
rahat, numai sa omorati sunteti in stare, ca aia se intampla daca anunti autoritatile ca e o vulpe pe undeva, in marea britanie sunt vulpi si nimeni nu se crizeaza...
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218