REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Wagner, înlocuit de Todea în funcţia de preşedinte al C.A. de la Oil Terminal

Wagner, înlocuit de Todea în funcţia de preşedinte al C.A. de la Oil Terminal

Replica API 24 octombrie 2011 | 00:00 186

Rămâne director general şi consilier

Rămâne director general şi consilier

Data de 24 noiembrie a.c. va coincide cu unele schimbări în Consiliul de Administraţie (CA) al companiei petroliere Oil Terminal, în cadrul unei şedinţe AGA. Unii cârcotaşi susţin că vor fi revocaţi mai mulţi membri din conducerea CA, în frunte cu actualul preşedinte, Silviu Wagner, şi că acesta urmează să fie înlocuit şi din funcţia de director general al Oil Terminal. Faţă de acestea, Wagner s-a arătat chiar amuzat.

"În vară, mai exact la începutul lunii iunie, Ministerul Economiei a emis Ordinul 2153, care prevede ca la unităţile aflate în subordinea Ministerului să se treacă la disjungerea funcţiei de pereşedinte al Consiliului de Administraţie faţă de cea de director general. Până atunci, chiar şi azi mai sunt cazuri, directorul general este şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. Măsura disjungerii respective era necesară pentru introducerea unui management privat. Odată cu emiterea Ordinului respectiv, au fost întocmite 2 liste cu societăţi: una a Guvernului, iar a doua a FMI. Pe nici una dintre acestea, Oil Terminal nu figura, pentru că suntem singura companie care nu are datorii. Mai departe, FMI a somat Guvernul României ca până în februarie 2012, să rezolve această problemă, a disjungerii funcţiilor menţionate. Conform acelui Ordin, se trece la aplicarea lui şi la Oil Terminal, astfel încât Andrei Todea, actualul director de cabinet al ministrului economiei, va veni în locul fostului secretar de stat Claudiu Stafie, iar Virgil Orlandea, actual consilier al ministrului, va veni în locul lui Silviu Tiberiu Gorodea. Astfel, pe 24 noiembrie, am convocat AGA pentru validare şi punerea în aplicare a Ordinului, iar Andrei Todea va fi viitorul preşedinte al Consiliului de Administraţie. Totodată, eu îmi păstrez calitatea de membru al Consiliului şi de director general al Oil Terminal", ne-a declarat Silviu Wagner.

Sindicaliştii reclamă orice, dar în gol, crede Wagner

Amintim, în acest context, şi faptul că mai mulţi membri ai Sindicatului Oil Terminal s-au plâns ministrului, reclamând nereguli din ograda societăţii, pentru care directorul general ar fi vinovat. De la minister a fost trimisă o echipă de control, care a luat la verificat tot ce se putea verifica. După terminarea controlului, echipa s-a întors la Bucureşti, urmând a întocmi un raport. Însă, spre nemulţumirea reclamanţilor, inspectorii care au făcut controlul nu au găsit nimic în neregulă. Mai mult decât atât, reclamanţii au fost chemaţi la Bucureşti, pentru a li se comunica personal rezultatul controlului, iar sesizările făcute de ei nu s-au confirmat, susţine conducerea societăţii. Reacţia sindicaliştilor a fost, însă, una care putea fi anticipată: au spus că ei refuză să lucreze cu Wagner şi că vor picheta sediul ministerului.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218