REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Wagner susţine înfiinţarea unui mini-aeroport pentru avioane uşoare şi elicoptere turistice

Wagner susţine înfiinţarea unui mini-aeroport pentru avioane uşoare şi elicoptere turistice

Replica API 5 iunie 2012 | 00:00 115

Candidat independent la Consiliul Local Municipal,

Candidat independent la Consiliul Local Municipal,

Candidatul independent pentru Consiliul Local Constanţa, Silviu Ioan Wagner, este pus pe fapte mari. El este dispus şi chiar a găsit soluţii şi mijloace pentru realizarea unor obiective la nivel de municipiu, pe care alţii ori nu le-au sesizat, ori nu le-au putut rezolva. După cum precizam şi anterior, printre obiectivele principale pe care le are în vedere şi pentru care are soluţii viabile, se numără remedierea gropilor din asfalt şi a capacelor de canalizare "dispărute", acordarea de locuri de veci persoanelor în vârstă cu venituri sub 899 lei, acordarea unei mese gratuite aceleaşi categorii de persoane, plus transformarea zonei peninsulare a oraşului în zonă turistică. Dezvoltând aceste obiective de interes public, Silviu Ioan Wagner intenţionează să extindă spaţiile verzi existente şi să înfiinţeze altele noi, astfel încât să se atingă norma europeană de 26 de metri pătraţi pe cap de locuitor. Totodată, vizavi de clădirile aflate într-o stare jalnică, independentul intenţionează să iniţieze o Hotărâre a Consiliului Local Municipal (HCLM) privind igienizarea acestor clădiri şi reabilitarea faţadelor acestora. Cum lipsa locurilor de parcare este o problemă în municipiu, se are în vedere şi construirea unor parcări subterane, precum şi unele supraetajate în punctele cheie.

Piste pentru biciclişti şi porturi turistice

De mai mulţi ani se discută despre unirea Portului Turistic Tomis de Staţiunea Mamaia, însă nu s-a putut realiza până în prezent. Pentru acest motiv, Wagner intenţionează să construiască, pe malul mării, un drum pietonal alături de o pistă pentru biciclişti, iar centura Portului Constanţa să fie redată celor care vor să se plimbe, prin mutarea punctelor de control de la Poarta 4 la Poarta 6, poate chiar la Constanţa-Sud Agigea. "Am în vedere, şi sistematizarea de viitor a municipiului între limitele actuale şi noua şosea de centură, redarea oraşului a zonei dintre linii, printr-un parteneriat al societăţii Oil Terminal cu investitori mari. Redarea zonei Istorice a Portului oraşului şi construirea unui monorail între noua Gară Maritimă, unde sosesc pacheboturile de pasageri, şi Faleza Cazinoului, este, de asemenea, o prioritate a mea pe care o voi duce la îndeplinire, ca şi realizarea unui amfiteatru în aer liber pe unul dintre taluzurile din peninsulă sau Plaja Modern, pentru spectacole deosebite, pentru sezonul estival. Realizarea unor mici porturi turistice între Plaja Modern şi zona Spectrum este un alt obiectiv pe care mi-l asum", susţine Silviu Ioan Wagner. Legat de turism, independentul intenţionează să înfiinţeze curse turistice care să lege Constanţa de Sf. Gheorghe, Sulina, Odesa, Sevastopol sau Yalta, Batumi, Istanbul şi Varna.

Noi zone turistice, pe malul lacului

Printre "interesele" candidatului independent la Consiliul Local Municipal se mai numără şi înfiinţarea unui mini-aeroport pentru avioane uşoare şi elicoptere turistice, pe un teren liber de lângă centura Constanţei, mutarea acvariului de pe Faleza Cazinoului la muzeul de la Delfinariu, iar clădirea în care funcţionează acvariul în acest moment, să fie redată destinaţiei iniţiale: cofetărie-restaurant. "Toţi constănţenii ştiu cum arată zona de pe malul Lacului Mamaia, cuprinsă între Campusul Universitar şi hangarele de la Palazu-Mare. Această zonă poate fi transformată într-una turistică, de promenadă, în care lumea să poată ieşi la plimbare sau la o terasă. De asemenea, voi propune retragerea gardurilor din zona Cişmea, aflată în jurisdicţia RAJA, cu cel puţin 100 de metri, pentru a avea în partea aceasta un parc şi punerea în valoare a monumentului istoric Fântâna-cişmea turcească, rămasă din timpul Imperiului Otoman". Vizavi de transportul în comun, Wagner are în vedere şi realizarea unui studiu sociologic aprofundat pentru trasarea pe viitor a unor noi trasee sau modificarea celor actuale, după caz.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102