REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Washingtonul salută ancheta OMS privind originea coronavirusului în China

Washingtonul salută ancheta OMS privind originea coronavirusului în China

Replica API 13 iulie 2020 | 00:00 860

Statele Unite au salutat vineri ancheta lansată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) asupra originilor noului coronavirus în China, unde doi experţi ai organizaţiei sunt aşteptaţi pentru o misiune exploratorie, notează AFP, citată de Agerpres.

"Ne exprimăm satisfacţia pentru ancheta OMS asupra originilor noului coronavirus în China", le-a declarat jurnaliştilor ambasadorul american la sediul ONU din Geneva, Andrew Bremberg.

"Considerăm această anchetă ştiinţifică o etapă necesară pentru a avea înţelegere completă şi transparentă a modului în care acest virus s-a răspândit în lume", a adăugat diplomatul, într-o declaraţie pozitivă la adresa OMS.

Statele Unite, care au demarat marţi procedura de retragere din OMS, acuză organizaţia încă de la începutul crizei pentru întârzierea de a acţiona şi indulgenţa manifestată faţă de China, unde coronavirusul a apărut la sfârşitul lui 2019.

Preşedintele american, Donald Trump, a acuzat OMS că a devenit o "marionetă a Chinei" în timpul pandemiei de coronavirus.

Cei doi experţi ai OMS, specialişti în biologie şi epidemiologie, vor colabora cu oameni de ştiinţă din China pentru a stabili sfera de acţiune şi parcursul investigaţiei.

Ei urmează să pregătească terenul pentru o misiune mai largă care va trebui să stabilească originea coronavirusului responsabil de moartea a peste 555.000 de persoane de la sfârşitul lui decembrie.

Ambasadorul american a mai spus că speră ca autorităţile chineze să ofere experţilor "un acces complet la date, eşantioane şi localităţi".

O purtătoare de cuvânt a OMS, Margaret Harris, a explicat vineri presei că "una din cele mai mari probleme este de a şti dacă virusul a fost transmis la om de un animal şi despre ce animal este vorba".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218