REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

WC-urile PUBLICE vor fi REDESCHISE în Constanţa, după 5 luni

WC-urile PUBLICE vor fi REDESCHISE în Constanţa, după 5 luni

Replica API 19 august 2020 | 23:03 2609

Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța a dat undă verde pentru redeschiderea toaletelor publice în anumite condiții, dar a uitat să notifice și primăria municipiului Constanța, cât și celelalte primării din județ. Decizia vine după ce, în cursul săptămânii trecute, Decebal Făgădău a catalogat interzicerea amplasării toaletelor publice în oraș drept o decizie aberantă și a cerut permisiunea pentru amplasarea toaletelor publice în zonele de promenadă și parcuri.

Având în vedere contextul epidemiologic de pandemie COVID-19, DSP Constanța a solicitat primăriilor din județ, la data de 17 martie, ridicarea toaletelorecologice care nu îndeplineau condițiile de igienă. După cinci luni, DSP Constanța a permis redeschiderea toaletelor publice ce au posibilitatea de racordare la utilități.

„Toaletele reprezentau un focar de infecție”

„Menționăm că din cauza lipsei apei potabile și a lavoarelor, aceste toalete nu erau igienizate și dezinfectate și reprezentau un focar de infecție nu numai pentru utilizatori, dar și pentru locuitorii din zona și pentru persoanele aflate în trecere. Totodată facem cunoscut că am recomandat instalarea toaletelor ce au posibilitatea de racordare la utilități. Recomandăm de asemenea redeschiderea toaletelor publice zidite care se pot amenaja și întreține conform normelor sanitare.”. a transmis conducerea Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Contactați pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu acest subiect, reprezentanții Primăriei Constanța au afirmat că: „Toaletele publice din municipiul Constanța care sunt funcționale au fost redeschise cu respectarea condițiilor privind normele de igiena.”. Important de precizat este vorba despre toaletele zidite și nu cele ecologice, cele din urmă fiind considerate focare de infecție din cauza neigienizării.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei care vor pierde alegerile din primarie ar trebui sa fie primi in frunte cu fagabou sa stringa arahati de prin parcuri si boscheti.
3
0
sunt hotii din primarie !!! Muie cu mult cacat !!!
6
0
Personal de intretinere exista? Daca nu,oamenii vor continua sa se cace si sa se pise ecologic ca si pana acum,unde apuca. Inainte de a pleca afara,omul civilizat isi rezolva treburile in baie. La noi,romanachele iese si se caca ca cainii dupa o ora de mers,dupa care haleste o shaorma cu mainile parfumate de cacat,bea bere si se pisa la coltul blucului sau dupa un gard viu. Cu alcool la bibilica striga apoi muie PSD,se racoreste si mai pisa una in alt colt. Intre timp arunca chistoace si hartii aiurea,slobozeste muci si flegme pe strada,asta e cetateanul majoritar.
5
5
a intrat cineva vreodata in asa ceva ca sa se cace sau ca sa se pise? imi e si scarba de asa ceva, cabine care nu au canalizare si musteste cacatul acolo, focare de infectie, sta cacatul cu lunile acolo pana se altereaza si pute si mai rau
6
0
veceuri publice? Alea, pe care le-a facut Mazare, baruri!
7
1
....erau atat de ecologice incat nu indeplineau conditiile de igiena ! Cu ceva ani in urma daca scriam asta NU se publica ,avea cararactere nepermise .Ziar de rahat
7
0
Se deschid si garsonierele din parcul de la primarie - pardon wc-urile publice achizitionate de fatalau la pret de garsoniera. Ma plimbam duminica prin parcul de linga gara si mi-a atras atentia cum un tinar isi facea treaba mare intre gardul viu dublu de linga tarcul pentru animale. Unde or umbla oamenii legii ca nu i-am prea vazut in ultima vreme prin parcuri?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369