REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Dum., 3 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6566
11.9° Constanța Duminică, 3 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6566

Weekend de foc pentru pompierii constănțeni: peste o mie de apeluri la 112 și 532 de misiuni. Video

Weekend de foc pentru pompierii constănțeni: peste o mie de apeluri la 112 și 532 de misiuni. Video

Andreea CONDURACHE, Ana Maria LIPAN 20 noiembrie 2023 | 09:14 1708

Ei sunt eroii acestor zile la Constanța! Militarii din cadrul ISU Dobrogea au trecut de la o intervenție la alta, având puţin timp la dispoziţie pentru refacerea capacităţii de intervenţie.

Weekend de foc pentru pompierii constanteni: peste o mie de apeluri la 112 si 532 de misiuni. Videoimagini din timpul acțiunilor

Peste 400 de pompieri au fost la datorie în weekendul care s-a încheiat pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună cu 35 de mijloace tehnice. Pompierii constănțeni au executat cu succes 532 de misiuni, după cum urmează: 242 copaci degajați; 60 autoturisme avariate degajate; 25 stâlpi de electricitate degajați; 3 stâlpi RDS & RCS degajați; 50 acoperișuri de locuință degajate; 1 coș de fum de locuință degajat; 1 cruce biserică ruptă degajată; 4 țevi gaz fisurate asigurate; 1 canalizare care refulează apă; 1 surpare drum județean DJ223; 128 cazuri medicale; 13 incendii, soldate doar cu pagube materiale.

"Colegii din dispeceratul inspectoratului au preluat peste o mie de apeluri la 112 privind efectele negative produse de furtună, în perioada 18-20 noiembrie! La această oră, 21 de localități sunt afectate parțial de fenomenele meteorologice, respectiv alimentarea cu energie electrică fiind întreruptă(se lucrează pentru remediere). Din fericire, în urma fenomenelor meteo extreme produse nu au fost înregistrate victime. În misiunile executate am fost  susținuți și de echipaje de la RAJA, RDS, ENEL, RAJDP, Primărie, SVSU, Poliția locală. Astfel, echipajele operative din cadrul Inspectoratului nu au avut timp să își tragă sufletul în acest weekend, la malul mării, chiar și la această oră sunt în teren și rămânem la datorie până la înlăturarea tuturor efectelor produse. Felicitări, tuturor colegilor pentru efortul depus în slujba oamenilor, pentru curajul, perseverență şi determinarea de care dau dovadă zi de zi!", au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

Weekend de foc pentru pompierii constanteni: peste o mie de apeluri la 112 si 532 de misiuni. Videoimagine surprinsă la intervenția de la Parohia Cuvioasa Parascheva

Misiuni pompierilor continuă

Acțiunile pompierilor constănțeni au continuat și în cursul zilei de luni, 20 noiembrie a.c.. Spre exemplu, pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit la Parohia Cuvioasa Parascheva, de pe strada pe strada Bărăgan, numărul 2, acolo unde o cruce de pe turla bisericii era în pericol să cadă.

De asemenea, au intervenit și pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil. S-a intervenit pe strada Eroilor, strada Mircea cel Bătrân, strada Medeea, pe strada Mureșului, bulevardul Tomis, strada B.P.Hașdeu, strada Salciilor, strada Unirii, strada sau la Palatul Copiilor.

Acoperișul unui imobil din Cernavodă, de pe strada Mihai Eminescu, se află în pericol de cădere. A intervenit Detașamentul Cernavodă cu o autoscară și 1 autospecială de stingere cu apă și spumă.

Un pom a căzut peste o țeavă de gaze, pe strada Emil Racoviță, numărul 27.

Reclama de pe fațada unei clădiri de pe strada Arhiepiscopiei este în pericol de cădere. A intervenit o autospecială cu apă și spumă din cadrul Detașamentului Port.

Video: 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si ploua de nu te vedeai & pompierii erau cu drujba in mana, eliberau o strada pt cei care erau la caldurica. da, aici n ai ce sa comentezi. nush daca era de datoria lor, aia care au contracte babane de dezapezire etc? Polaris? mama lor de banditi
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633