REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Weekend plin la Teatrul de Stat Constanța

Weekend plin la Teatrul de Stat Constanța

Replica API 22 ianuarie 2020 | 00:00 369

Teatrul de Stat Constanța prezintă, în acest weekend, trei reprezentații care includ și cea mai recentă premieră, thriller-ul poetic „Lasă-mă să intru”, nerecomandat persoanelor sub 16 ani, precum și „Billy Șchiopul” dar și „Testosteron”.

Astfel, joi, 23 ianuarie, și vineri, 24 ianuarie, de la ora 19.00 se va pune în scenă piesa „Lasă-mă să intru!” (”Let the Right One In”) este o adaptare scenică de Jack Thorne după un roman şi un film suedeze, de John Ajvide Lindqvist, jucată pentru prima dată pe scene din Marea Britanie. Oskar este un adolescent timid, umilit de colegii de școală, sufocat de o mamă instabilă și ignorat de un tată egoist. Eli, o adolescentă misterioasă, care nu simte frigul, n-a mai văzut niciodată un cub Rubik și nu iese din casă decât noaptea. O stranie poveste de dragoste între Oskar - un puști singuratic și Eli - copilul-vampir, doi ciudați vulnerabili care nu-și găsesc locul în lume și care ajung să se salveze reciproc. În distribuţie: Ecaterina Lupu, Theodor Șoptelea, Iulian Enache, Mirela Pană/ Luiza Sarivan, Liviu Manolache, Florin Aioane, Ștefan Mihai, Grațian Prisăcariu, Dan Cojocaru, Florentin Roman. Regia: Vlad Cristache, scenografia: Mădălina Niculae şi Andreea Tecla, lighting design: Cristi Şimon, sound design: Liviu Stoica. Traducerea poartă semnătura lui Bogdan Budeş.

Sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 19.00, este programat spectacolul „Billy șchiopul”, o comedie neagră a autorului irlandez Martin McDonagh. Regia: Vlad Massaci, scenografia: Iuliana Vîlsan. În distribuție: Nicodim Ungureanu, Vlad Lință, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară, Mircea Siromașenco. Billy este schilodul din Inishmaan, orfanul tratat cu totală lipsă de considerație, ba chiar cu agresivitate, de cei din jur, dar care, paradoxal, se dovedește, în final, a fi iubit de toți. De fapt, relațiile dintre toate personajele sunt fruste, cu replici dure, fără menajamente. O comunitate de oameni pentru care nu doar că nu există corectitudine politică, dar chiar elementara bună-cuviință este suspendată deseori. Și totuși aceasta este doar aparența, căci sub pragmatismul rece și lupta crudă pentru supraviețuire se ascund sentimente puternice și o sensibilitate profundă.

Revine pe scena Teatrului de Stat Constanța, duminică, 26 ianuarie începând cu ora 19.00, piesa „Testosteron”, de Andrzej Saramonowicz, o comedie care se bucură de un mare succes la public. Menționăm că, pe alocuri, limbajul este licențios, astfel încât nu recomandăm spectacolul minorilor sau celor sensibili la exprimări mai dure. Comedia - cult „Testosteron” a fost primită cu mare entuziasm, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc., iar cel mai mare succes l-a avut ecranizarea, care a atras circa 1,4 milioane de spectatori polonezi. În varianta TSC, cei șapte actori care susțin partiturile participanților la o nuntă ratată sunt Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu, iar adaptarea textului și regia îi aparțin regizorului timişorean Traian Şoimu. Scenografia: Zsolt Fehérvári, asistent scenograf: Lăcrămioara Dumitrașcu, muzica: Adrian Mihai. Traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan, coordonator de programe în cadrul Centrului de Limbă şi Cultură Poloneză al Universității „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța se pot achiziționa fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11), la următoarele prețuri: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 20 lei (balcon) și 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari). Programul agenției de bilete: luni: 09:00 – 17:00; joi - duminică: 11:00 – 19:00.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614