REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Wolf Alice, Arlo Parks şi Ghetts, printre artiştii nominalizaţi la Mercury Prize 2021

Wolf Alice, Arlo Parks şi Ghetts, printre artiştii nominalizaţi la Mercury Prize 2021

Replica API 24 iulie 2021 | 00:00 614

Cantautoarele Arlo Parks şi Celeste, rapperul Ghetts şi trupa Wolf Alice, câştigătoarea uneia dintre ediţiile precedente, se numără printre cei 12 finalişti ai ediţiei de anul acesta a Mercury Prize, au anunţat joi organizatorii acestor distincţii muzicale britanice, informează Reuters, citată de Agerpres.

Decernat pentru prima dată în 1992 trupei rock Primal Scream, Mercury Prize, care se acordă anual şi este în valoare de 25.000 de lire sterline, nominalizează 12 albume lansate de artişti britanici sau irlandezi în Regatul Unit în anul anterior.

Considerat mai puţin tradiţionalist decât BRIT Awards, Mercury Prize este deschis tuturor genurilor muzicale.

Printre creaţiile care ar putea fi desemnate cel mai bun material discografic al anului, se numără albumul de debut al lui Arlo Parks, ''Collapsed in Sunbeams'', ''Fir Wave'', semnat de compozitoarea Hannah Peel, precum şi ''Promises'', colaborarea artistului de muzică electronică Floating Points cu Pharoah Sanders şi The London Symphony Orchestra.

Cântăreaţa de jazz Nubya Garcia este nominalizată cu albumul de debut ''Source'', iar rapperii Ghetts şi Berwyn, cu discurile ''Conflict of Interest'', respectiv ''Demotape/Vega''.

Trupele rock Mogwai şi Black Country, New Road sunt nominalizate pentru ''As The Love Continues'', respectiv albumul de debut ''For the First Time''. Trupa Wolf Alice, care a câştigat Mercury Prize în 2018, este nominalizată pentru un material discografic ajuns în frunte clasamentelor muzicale, ''Blue Weekend''.

Albumul de debut al cantautoarei Celeste, ''Not Your Muse'', care a cucerit topurile muzicale, şi ''Pink Noise'', semnat de Laura Mvula, precum şi ''Untitled (Rise)'' al trupei Sault, completează lista finaliştilor.

''Este o dovadă a forţei muzicii britanice care, în timpul unui an în care muzicienii au înfruntat cele mai grele provocări din vieţile lor, a lansat, cu toate acestea, atât de multe albume remarcabile'', au precizat membrii juriului într-un comunicat.

''Au existat numeroase minunăţii din care juriul de anul acesta al Hyundai Mercury Prize să poată alege, dar cei 12 finalişti arată cât de diversă, vibrantă şi cuprinzătoare continuă să fie muzica britanică'', se mai spune în comunicat.

Juriul ediţiei din 2021 a premiului, care va fi înmânat pe 9 septembrie cu prilejul unei gale desfăşurate în Londra, îi include pe câştigătorul de anul trecut, Michael Kiwanuka, pe muzicianul Jamie Cullum, cântăreaţa Anna Calvi şi pe D.J. Annie Mac.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218