REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Woody Allen renunţă la procesul intentat Amazon după ce a ajuns la o înţelegere cu compania americană

Woody Allen renunţă la procesul intentat Amazon după ce a ajuns la o înţelegere cu compania americană

Replica API 11 noiembrie 2019 | 00:00 273

Woody Allen

Regizorul american Woody Allen a renunţat la procesul intentat grupului Amazon, pe care îl acuza de întreruperea abuzivă a contractului, după ce a ajuns la o înţelegere cu compania din domeniul internetului, potrivit documentelor judiciare depuse vineri seară la un tribunal din New York, informează AFP.

În luna februarie, cineastul a dat în judecata grupul Amazon solicitându-i plata a 68 de milioane de dolari pentru anularea unui angajament între cele două părţi din cauza acuzaţiilor formulate în trecut împotriva regizorului.

Detaliile înţelegerii dintre cineast şi companie nu au fost dezvăluite, dar surse apropiate acestui caz au declarat pentru site-ul de specialitate Deadline că nu există "niciun câştigător la final".

Woody Allen a fost acuzat în 1992 de abuzuri sexuale săvârşite împotriva fiicei sale adoptive, Dylan Farrow, pe când aceasta avea şapte ani. Cercetarea penală vizându-l pe cineast a fost abandonată după două anchete distincte desfăşurate pe parcursul mai multor luni în acea perioadă.

Dylan Farrow, susţinută de mama sa adoptivă, Mia Farrow, şi fratele său, Ronan Farrow, şi-a reînnoit recent acuzaţiile în mod public, în special după apariţia mişcării #MeToo.

În acest context, Amazon a anulat lansarea în SUA a peliculei ''A Rainy Day in New York'', cel mai recent film al cineastului, iar numeroase personalităţi americane au făcut declaraţii prin care s-au distanţat de regizor.

În cererea de chemare în judecată, Woody Allen acuza Amazon că ar fi refuzat să-i plătească 9 milioane de dolari prevăzuţi pentru finanţarea ''A Rainy Day in New York'', proiectat în deschiderea festivalului dedicat cinemaului american de la Deauville (Franţa), în septembrie.

"Cred că persoanele care mă acuză sunt într-o mare eroare", a declarat, la momentul respectiv, cu ocazia unei intervenţii la postul public de radio francez France Inter, regizorul de 83 de ani, care a negat mereu acuzaţiile de abuz sexual formulate împotriva sa. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102