REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

YouTube a interzis pentru instigare la ură un clip de promovare a referendumului iniţiat de Vladimir Putin

YouTube a interzis pentru instigare la ură un clip de promovare a referendumului iniţiat de Vladimir Putin

Replica API 4 iunie 2020 | 00:00 1108

Platforma online YouTube a interzis un clip video ce promova referendumul iniţiat de preşedintele rus Vladimir Putin pe motiv că acest clip conţine un discurs instigator la ură, informează joi dpa, citată de Agerpres.

Referendumul, programat să aibă loc în Rusia la 1 iulie, caută să obţină susţinerea poporului rus pentru o serie de amendamente la Constituţia acestei ţări, printre care şi o clauză conform căreia căsătoria poate fi oficiată doar între un bărbat şi o femeie.

Această clauză este susţinută în clipul de propagandă, care ridiculizează un cuplu homosexual fictiv care a adoptat un orfan.

Vladimir Putin a declarat de mai multe ori că Rusia nu va legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex atât timp cât el va fi preşedintele acestei ţări. Cuplurilor homosexuale le este interzis în Rusia să adopte copii, în conformitate cu o lege semnată de Putin în 2013.

Sediul central al companiei YouTube se află în SUA, care permite căsătoriile între persoanele de acelaşi sex şi adopţiile pentru astfel de cupluri.

Respectivele amendamente la Constituţie conţin o prevedere care să-i permită lui Putin să se menţină la preşedinţia Rusiei până eventual în 2036, alţi 12 ani după încheierea actualului său mandat, în 2024.

Vladimir Putin, 67 de ani, se menţine deja de două decenii la conducerea Federaţiei Ruse, în calitate de preşedinte sau premier. El este cel liderul rus sau sovietic care s-a menţinut cel mai mult la putere după Iosif Vissarionovici Stalin.

Referendumul nu este atât despre problema căsătoriei între persoane de acelaşi sex, cât mai degrabă despre "întrebarea dacă cetăţenii (ruşi) nu doresc să schimbe nimic în vieţile lor timp de alţi 12 ani", susţine politologul Abbas Galiamov.

Potrivit celui mai mare centru de sondare a opiniei publice din Rusia, Centrul Levada, 44% dintre alegătorii ruşi vor vota în favoarea amendamentelor la referendum. Potrivit Centrului rus de cercetare a opiniei publice (VŢIOM, de stat), mai mult de 60% vor vota pentru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-i pupe in cur pe rusi cine nu are loc de ei
0
2
Foarte bine, criminalul Puthler trebuie interzis in lumea civilizata.
1
2
In Rusia cu 10 euro il rezolvi si pe Putin, tara de lumea 5-a. Tara ortodoxa de fapt, ce pretentii sa ai.
0
8
fara adoptii pt. gay si gata.
5
1
Bravooooo. No coment. Daca Romania ar avea un presedinte cu 10% din calitatile lui Putin am fi una din cele mai respectate tari, cu oameni adevarati nu ipocriti calcati in picioare pentru niste principii ce contravin moralei si credintei acestui neam. Jos palaria si ma inclin in fata ta, domnule Putin
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367