REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Zac pungile de gunoi în centrul orașului! Unii sunt din ce în ce mai nesimțiți

Zac pungile de gunoi în centrul orașului! Unii sunt din ce în ce mai nesimțiți

Replica API 20 septembrie 2016 | 00:00 257

Imaginea municipiului Constanța este dezolantă în această toamnă, iar acest lu-cru ar trebui să trezească a¬ten¬ția autorităților locale. Pe bulevardul Tomis pungile de gunoi zac lângă stâlpii de iluminat. Nici măcar nu a fost reabilitat complet, că bulevardul Tomis arată groaznic din alte puncte de vedere. În cursul zilei de luni, 19 septembrie, a.c., în zona farmaciei Miga, două pungi de gunoi stăteau lipite de un stâlp, iar una era căzută pe stradă. În tot acest timp, constănțenii treceau pe lângă ele nepăsători, deși la nici trei metri exista un coș de gunoi.

Poliția Locală zice că luptă, dar nu are cu cine

Direcţia Poliţia Locală derulează în acestă lună o campanie de informare şi sensibilizare a cetăţenilor cu privire la importanţa menţinerii curăţeniei şi a dreptului de a avea un mediu curat şi sănătos, astfel încât copiii să se joace într-un oraş lipsit de gunoaie, iar plimbările prin parc să fie o adevărată recreere pentru fiecare dintre noi. Împreună putem contribui la îmbunătăţirea imaginii oraşului nostru prin gesturi simple, care ţin de normalitate, igienă şi bun simţ. Pentru a avea un oraş curat este necesar ca fiecare cetăţean să se comporte responsabil, iar atitudinea lui să fie similară cu cea pentru propria gospodărie. Campania iniţiată de Primăria Constanţa va fi împărţită în două etape. Prima etapă va consta în informarea populaţiei cu privire la importanţa menţinerii unui mediu sănătos, dar şi la sancţiunile pe care le riscă în cazul nerespectării prevederilor legale. Cea de-a doua etapă va viza efectuarea de controale tematice pentru identificarea şi, eventual, sancţionarea celor care nu respectă prevederile HCL 184/2013 privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare. ''Îi asigurăm pe constănțeni că, prin toate acțiunile noastre, vrem să ajutăm la menținerea unui oraș curat și să-i convingem că ei sunt principalii beneficiari ai eforturilor comune depuse pentru îmbunătățirea aspectului urbei noastre'', transmit reprezentanții primăriei.

În Hong Kong, figurile celor care aruncă gunoi pe stradă sunt imprimate pe toaletele publice!

O campanie ecologică, care luptă împotriva epidemiei de gunoi din Hong Kong, îi face de râsul lumii pe vinovați cu ajutorul tehnologiei, conform vice.com. Campania strânge probe de ADN aruncate odată cu gunoiul și recreează un portret digital cu inculpatul pe care îl publică pe toaletele publice și nu numai. În cazul de față, rezultatele digitale sunt folosite pentru a combate o problemă urbană majoră a Hong Kong-ului și acestea vor fi expuse pe mijloacele de transport în comun, pe rețelele sociale și în publicații tipărite. Proiectul The Face of Litter, lansat în 2015, a sărbătorit atât ziua Pământului, cât și a 15-a aniversare a organizației HKC, cu o abordare neconvențională a acestei probleme: expunerea celor care aruncă gunoi pe stradă, potrivit stirilekanald.ro.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218