REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Zâmbete de Primăvară pentru 100 de copii din centrele de plasament din Constanţa

Zâmbete de Primăvară pentru 100 de copii din centrele de plasament din Constanţa

Replica API 26 aprilie 2018 | 00:40 327

Asociaţia United Hands România, care de peste 18 ani derulează programe pentru copiii centrelor de plasament din Constanţa şi pentru persoane aflate în situaţii de risc de orice fel, a organizat în week-end evenimentul Zâmbete de primăvară, in cadrul campaniei Mână cu Mână. Aproximativ 100 de copii au beneficiat de această acţiune. Copiii (cei mai mulţi cu vârste mici, între 5 şi 12 ani) au avut parte de activităţi diverse, de la pictat, colorat, la dans şi desenat pe faţă cu materiale speciale. Alături de prietenii de la Baschet Club Athletic Constanţa, mulţi copii au jucat fotbal şi baschet.

Campania Mână cu Mână şi-a extins practic targetul direct, căci evenimentul Zâmbete de Primăvară a implicat copii de la cinci centre de plasament: Antonio, Delfinul, Micul Rotterdam, CPCRU şi Ovidiu. Copiii au fost şi artişti, cu dans şi muzică, momente asigurate de Trupa Fresh de la Centrul de Plasament Delfinul şi de copii de la Centrul de Plasament Ovidiu.

Masa de prânz a fost oferită de Hotel IBIS din Constanţa, pentru toţi participanţii. Merită amintită şi implicarea voluntarilor AIESEC Constanţa. Copiii au primit la final dulciuri obţinute de la fanii Baschet Club Athletic Constanţa şi cadouri personalizate, pregătite special prin campania Cutia cu Zâmbete de Primăvară. Toate cadourile au fost oferite de persoane care au aflat pe Facebook despre campanie şi au dorit să se implice, selectând câte un copil căruia să-i aleagă daruri adecvate vârstei.

„Noi credem că oamenii sunt importanţi şi merită sprijiniţi când ajung în situaţii nedorite, iar a ajuta comunitatea din care facem parte este, dincolo de bucuria de a face fapte bune, o responsabilitate a tuturor, tocmai pentru un viitor cât mai bun al comunităţii din care şi copiii noşti vor face parte. Prin evenimente precum Zâmbete de primăvară, dorim să le oferim copiilor o experienţă aparte, departe de rutina zilnică, o zi cu distracţie, zâmbete, socializare, dar şi prilej de a învăţa lucruri noi", spun reprezentantii Asociaţiei United Hands România.

Evenimentul a fost găzduit de Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca" din Constanţa. Mână cu Mână (www.manacumana.ro) este o campanie desfăşurată de Asociaţia United Hands România, Fundaţia Refresh şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, cu sprijinul comunităţii, pentru viitorul copiilor din centre de plasament şi pentru viitorul societăţii.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367