REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Zâmbete pentru copiii-eroi din Constanța care se luptă cu boli grele!

Zâmbete pentru copiii-eroi din Constanța care se luptă cu boli grele!

Replica API 20 septembrie 2018 | 00:00 263

Asociația „Dăruiește Aripi” colectează, în luna septembrie, la sediul Centrului Medical Focus din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, rechizite școlare pentru familiile cu copii bolnavi din județul Constanța. Una dintre beneficiarele acestor rechizite va fi Rodica, o fetiță diagnosticată, încă de la trei ani, cu limfom Hodgkin nodular scleros.

„Pe Rodica și pe mama ei, Ionela, le știm de mulți ani. Dar până de curând, când am reușit să stăm de vorbă mai mult, nu am realizat în ce condiții locuiesc. Sunt o familie tânără și numeroasă, având patru copii și un destin foarte încercat. Rodica, fetița mijlocie, a fost diagnosticată de la trei ani cu limfom Hodgkin nodular scleros.

Din cauza vârstelor foarte fragede ale fraților ei și a faptului că mama nu avea cu cine să îi lase pe ceilalți trei, fetița a urmat curele de chimioterapie la Constanța, în Centrul Medical de Zi Focus, primul nostru proiect de succes. Rodica a fost unul dintre primii pacienți care au efectuat integral curele de chimioterapie la Constanța, sub îndrumarea dr. Adriana Apostol. Închipuiți-vă ce înseamnă pentru un copil de patru ani un cocktail de patru citostatice administrat în 12 ședințe de chimioterapie la fiecare două săptămâni. Boala a maturizat-o foarte mult. Rodica nu râde. Este o fetiță retrasă, foarte cuminte și ascultătoare. Nouă, celor care o vedem mai des – venind periodic la spital pentru monitorizarea evoluției bolii — ne-a spus că își dorește să se facă asistentă medicală, să ajute și ea, la rândul ei, alți copii bolnavi.

Am fost acasă la Rodica și am realizat cât de mare este pericolul de a apărea complicații în starea ei. Întreaga familie locuiește în casa bunicilor: mama, tata și cei patru copii (cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani). Casa are două camere cu podele din pământ și parchet pe tavan – soluție rapidă de a opri ploaia să pătrundă în casă, cât timp Rodica era în tratament.

În ciuda condițiilor grele în care trăiesc, casa este foarte curată. Dacă nu am fi fost în vizită la ei, nu am fi bănuit condițiile în care trăiește familia Olteanu, având în vedere faptul că fetița și mama erau foarte curate și îngrijite când veneau la spital.

Toți cei patru copii merg la grădiniță și școală și le place mult să învețe. În această vară, Ionela a lucrat sezonier la un hotel din Mamaia, la 40 de km de satul în care locuiește. S-a angajat ca să aibă suficienți bani pentru hainele și rechizitele copiilor necesare la școală.

Cazul lor nu e singular din păcate. Sunt multe familii cu copii bolnavi aflați fix în aceeași situație. Ce spuneți? Ne ajutați cu rechizite, ghiozdane și alte lucruri utile copiilor pentru școală?”, au istorisit reprezentanții Asociației „Dăruiește Aripi”. Mai multe detalii pot fi obținute la numărul de telefon 0745 864 034.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218