REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Zanfir Iorguş, ACHITAT în dosarul de abuz în serviciu!

Zanfir Iorguş, ACHITAT în dosarul de abuz în serviciu!

Replica API 2 aprilie 2020 | 00:00 1172

Curtea de Apel a finalizat dosarul lui Zanfir Iorguş, cercetat pentru corupţie. Deşi, prima instanţă l-a condamnat la 3 ani cu suspendare, iată că magistraţii Curţii de Apel l-au achitat.

Reamintim că, potrivit rechizitoriului, în perioada decembrie 2006 - octombrie 2007, Zanfir Iorguş, în calitate de primar al municipiului Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu în ce priveşte organizarea procedurii de achiziţie publică conform pentru executarea obiectivului de investiţii "Obor de animale". Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei. La rândul său, viceprimarul Paul Botaş a condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiţii "Obor de animale", "în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor legale", către SC Euro Coram SRL, deşi oferta acesteia era neconformă. "Ulterior, în perioada 22 martie 2007 - 19 aprilie 2007, a efectuat mai multe plăţi nelegale din fonduri publice către societatea menţionată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, participând astfel în mod direct şi nemijlocit la prejudicierea bugetului local cu suma de 490.011,12 lei", se arată în rechizitoriu.

Precizăm că prima instanţă i-a mai obligat pe cei doi la plata în solidar către municipalitatea din Magalia a sumei de 490.011,12 lei reprezentând despăgubiri civile, cu majorări de întârziere calculate până la data achitării integrale a debitului principal. În ambele cazuri, instanţa a dispus menţinerea sechestrului asiguratoriu instituit prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor terenuri intravilane din localitatea Neptun, aparţinând inculpatului Iorguş Zanfir, până la concurenţa sumei, în vederea recuperării prejudiciului

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
boala noastra este veche, de la Ram se trage. Vrem sange pentru a satisface neputinta noastra. Justitia este buna cand se lasa cu snactionari aspre. Nu este asa neispravitilor. Deciziile instantelor se iau dupa actele de la dosar. Nici cel putin pe presupuneri. Sa fim cu totii bucurosi ca instantele dau solutii corecte.
1
2
sa-si faca un selfie cu oborul la fel ca finul lui pe plaja Mangalia
1
0
bravo justitia a facut dreptate, sa moara de ciuda jepatii si jegosii carcotasi, acum sa vedem reversul medaliei, pe cand vor ajunge in justitie dosarele lui JUMI JUMA?
1
5
a scapat basma curata HOTUL asta ? rusine !!! Justitie de C...T !
5
0
Credeam ca sedintele de judecata s-au suspendat. Iata insa ca sunt si judecatori care au tema si merg la lucru. putem sa lansam un nou slogan - stati acasa ca sa nu vedeti ce sentinte haioase dau judecatorii. Nu inteleg din articol care a fost decizia pana la urma. La obor in Mangalia a fost jaful secolului, s-a dat o caruta de bani pentru un teren viran care a ramas teren viran. Si acum sa inteleg ca nu e nimeni vinovat si ca judecatorii au decis ca asa e normal sa se intample??
7
0
judecatorii din Constanta sunt cei mai corupti, si barbatii si femeile, baga in cacat nevinovatii si ii scapa pe vinovati...Pensii speciale scarbelor!
5
0
Avem o tara bolnava si corupta de la cel mai mic functionar pana la varful piramidei.Sistemul judiciar musteste de coruptie si nepasare.De ce nu se introduce legea raspunderii magistratilor???Pentru ca tot sistemul este corupt si bolnav,se ajuta unii pe altii,nu conteaza aparteneta politica,conteaza numai banii.Iorgus este doar un exemplu al acestui sistem putred de coruptie.Daca ne pierdem increderea si credinta in Dumnezeu va fi vai si amar de noi,de tot acest popor!Coruptia ucide oamneni buni!
8
0
Rusine justitie Corupta!!! Hotul asta a distrus Mangalia,a ras pomii,a facut o Tiganie din litoral. Ce proprietati au judecatorii melcilor care l-au achitat in Neptun-Olimp-Vama?? DNA,se audeeee? vecinul Iorgus a ajuns dintr-un subinginer pirlit in 89 proprietar de terenuri,hoteluri,actionar la jde mii de restaurante,din salariul de primar,FARA SpagaAsa-i,judecatoria melcilor Cta? Asa faceti si voi,Nu?
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367