REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Zanfir Iorguş arată cu degetul spre Cristian Radu: „Procurorii se bazează pe sesizările sale false”

Zanfir Iorguş arată cu degetul spre Cristian Radu: „Procurorii se bazează pe sesizările sale false”

Replica API 21 martie 2015 | 23:51 276

Trimis în judecată alături de fostul viceprimar al Mangaliei

Trimis în judecată alături de fostul viceprimar al Mangaliei

Zanfir Iorguş

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Zanfir Iorguş, la data faptelor primar al municipiul Mangalia şi Liviu Paul Botaş, la data faptelor viceprimar al municipiul Mangalia, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată. În replică la acuzaţiile aduse de procurori, fostul primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorguş, susţine că responsabil indirect de întocmirea rechizitoriului este actualul primar, Cristian Radu, care i-a „fabricat” dosarul.

Cristian Radu

„E ceva absurd, trebuia să primesc şi eu rechizitoriul sau ce-o fi. Ştiu că Radu Cristian se chinuie de foarte mult de când lucrează la plângerea asta. E un punct de vedere al procurorilor bazat pe nişte adrese false şi mincinoase trimise de primărie prin Radu Cristian şi în instanţă o să dovedesc că nu este nimic. E vorba de o lucrare executată, plătită, cu aprobarea consiliului local şi, colac peste pupăză, este o lucrare pentru care Radu Cristian spune că nu s-a executat, dar el a plătit garanţia de bună execuţie a lucrării, ca să vedeţi până unde duce aberaţia, asta este, vom vedea…”, a spus Iorguş, pentru Replica. Amintim că, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada decembrie 2006 – 04.10.2007, inculpatul Iorguş Zanfir, în calitate de primar al mun. Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia publică arătată, prin aceea că nu a organizat o procedură de achiziţie publică conform OUG nr.34/2006, pentru executarea obiectivului de investiţii Obor de animale. Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al mun.Mangalia cu suma de 490.011,12 lei. Inculpatul Botaş Paul Liviu, în calitate de viceprimar al mun.Mangalia, a condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiţii Obor de animale, în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor OUG nr.34/2006, către SC Euro Coram SRL, deşi oferta acesteia era neconformă. Ulterior, în perioada 22.03.2007 – 19.04.2007, a efectuat mai multe plăţi nelegale din fonduri publice către societatea menţionată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, participând astfel în mod direct şi nemijlocit la prejudicierea bugetului local al mun. Mangalia cu suma de 490.011,12 lei”. În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor terenuri intravilane din localitatea Neptun, categoria de folosinţă curţi, construcţii, aparţinând inculpatului Iorguş Zanfir, până la concurenţa sumei de 490.011,12 lei, în vederea recuperării prejudiciului, mai susţin procurorii. De asemenea, primăria Mangalia a precizat că se constituie parte civilă împotriva inculpaţilor cu suma de 490.011,12 lei, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunerea de a menţine măsurile asigurătorii luate în cursul urmăririi penale.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218