REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Zanfir Iorguş CONTESTĂ VEHEMENT pedeapsa la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii

Zanfir Iorguş CONTESTĂ VEHEMENT pedeapsa la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii

Replica API 15 noiembrie 2018 | 00:00 369

Fostul primar al Mangaliei,

Fostul primar al Mangaliei,

Zanfir Iorguș

Condamnat la trei ani cu suspendare și muncă în folosul comunității într-un dosar instrumentat de DNA, fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguș, este nerăbdător să vadă motivarea judecătoarei ”venită de două luni de la Craiova”, în cauza soluționată de Tribunalul Constanța. Fostul edil spune că magistratul nu a analizat toate probele din dosar și speră că lucrurile se vor îndrepta la Curtea de Apel.

”Nu este justă condamnarea, atâta timp cât mi se impută că am plătit o lucrare care chipurile nu s-a executat. Nu s-a executat, dar, culmea, primarul Cristian Radu a plătit garanția de bună execuție pentru platforma de piatră. Primarul a plătit, în 2012, când a venit, garanția, iar în 2014, în disperare că vin alegerile și, ca să mă blocheze, să nu mai candidez, a ținut de cuviință să-mi facă plângere penală cum că lucrarea nu s-a executat.

Toate cele trei expertize arată că lucrarea s-a făcut, că e înregistrată în contabilitate, că nu există nici un prejudiciu și că platforma de piatră poate fi folosită și în momentul de față. Dar, noua judecătoare care a venit de două luni de la Craiova cred că nu a citit toate expertizele cerute de instanță și a dat verdictul care l-a dat.

Nu a ținut cont de aceste expertize. E absurd să dai un verdict din acesta pe o lucrare făcută de primăre și verificată de Curtea de Conturi. Aștept motivarea să văd ce lege a încălcat primarul Iorguș cu această lucrare. Nu există nici o lege”, a declarat, pentru Replica, Zanfir Iorguș.

”Toate arată că lucrarea s-a făcut conform legii, că există, nu cu un fals aranjat de ei, o poză făcută în altă parte. Și-au atins scopul. Îmi dau seama și îmi e clar cum au fost câștigate alegerile, după ce eu, de fapt, am câștigat și au fost anulate rezultate. E o luptă și o duc până la capăt. Sper că la Curtea de Apel , lucrurile se vor lămuri”, a conchis Iorguș.

Reamintim că fostul primar al Municipiului Mangalia, Zanfir Iorguş, şi viceprimarul Paul Botaş au fost condamnaţi de Tribunalul Constanţa la pedepse cu închisoarea cu suspendare, pe termene de câte trei ani, pentru abuz în serviciu. În plus, instanţa a decis interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice precum şi a celui de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale.

De asemenea, s-a dispus ca, pe perioada termenului de încercare, cei doi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei, Consiliului Local, S.C. GoldTerm S.A. Mangalia sau o altă unitate care urmează a fi stabilită de Serviciul de Probaţiune Constanţa. Instanţa i-a mai obligat pe cei doi la plata în solidar către municipalitatea din Magalia a sumei de 490.011,12 lei reprezentând despăgubiri civile, cu majorări de întârziere calculate până la data achitării integrale a debitului principal.

În ambele cazuri instanţa a dispus menţinerea sechestrului asiguratoriu instituit prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie -Serviciul Teritorial Constanţa.

Potrivit rechizitoriului, dat publicităţii de DNA Constanţa pe 20 martie 2015, în perioada decembrie 2006 - octombrie 2007, Zanfir Iorguş, în calitate de primar al municipiului Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu în ce priveşte organizarea procedurii de achiziţie publică conform pentru executarea obiectivului de investiţii "Obor de animale".

Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sobolan moldevenesc care a venit la suntem numai moldoveni cu o singura pereche de pantaloni iar azi este vecin cu toata mangalia,afara de vile are o multime de apartamente,a navigat prin toate partidele de la pntcd la muiepesede
5
0
dar defrisarea parcului din curtea spitalului s.a realizat sau nu?umplerea cu vile de interlopi gen beinur si raim s.a realizat?vinzarea tigarilor de contrabanda din casa,str ion creanga,bl c5,parter,nu o vad politistii forupti,asta s.a realizat sau nu? zecile de case,hoteluri,circiumi la care esti actionar sau proprietar,cind in 89 vindeai pepeni in jupiter pe strada,vila cit un bloc,asta s.a realizat din salariu,nu.i asa? sau ai inventat un nou sistem de operare folosit de mobile in toata lumea si nu stim noi
5
0
Toti primarii de la Mangalia ati furat, da-va draqu ! Nu va mai dati ingerasi ! Toti aveti fatza de escroci, minicinosi si v-a crescut par in palma de la lab. .
5
0
Sefu , fa tu personal fotografiile cu lucrarea de care esti acuzat sa se vada pe ce ai dat banii si atunci toti acesti postaci nu vor mai avea nimic de comentat .Iti sugerez sa iei si doi trei palmieri ce au fost plantati tot din banii primariei si sa delimitezi platforma pentru care ai fost condamnat.
5
0
pai...sa-i dea cu executare daca cu suspendare nu-i convine
8
1
Bai Iorgule nu vrei sa recunosti afacerile cu mine mai sarit de multe ori si eu team respectat cred ca voi face coteva denunturi de tine VREI?
8
1
Trebuia sa fii coleg de camera cu raim
9
1
IORGUS ..., mai bine taci ... Hotiile ce te caracterizeaza iti trebuie multi ani de puscarie.... Mai sti ca l-ai adus pe tactu cu tot cu teren agricol de la Galati cu un asa zis schimb de terenuri ... ?????? DNA sa te lege si sa te plimbe in catuse , hotule ...
13
1
Nu e adevarat , ii da si un spor de 4 ani ramas de la alta condamnare din 2012
17
1
Degeaba contesta. Va fi condamnat definitiv in 2020 la 4 ani cu executare munca in folosul comunitatii fiindca e recidivist si a mai facut 12 ani.
17
0
La puscarie cu hotul asta de moldovean,sa i dea cu executare!
20
2
PE BADESCU LAURENTIU MENEJERUL DE LA AMBULANTA CIND IL BAGATI LA PUSCARIE. A OMORIT O FATA DE 32 ANI DIN NAVODARI INPREUNA CU NEVASTASA RELI CRIMINALUL ASTA TREBUIE SA PLATEASCA PT CRIMA. PROCURATURA SE AUDE. ESTE PLINGERE PT CRIMA BADESCU LAURENTIU SI CU BADESCU MIRELA MEDICI CARE ADUC MOARTEA. BADESCULE PUSCARIA TE MANINCA
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614