REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Zanfir Iorguş: Nu regret că am trecut la PSD

Zanfir Iorguş: Nu regret că am trecut la PSD

Replica API 25 noiembrie 2014 | 00:04 610

Ţinta fostului PDL-ist: tot Primăria Mangalia

Ţinta fostului PDL-ist: tot Primăria Mangalia

Zanfir Iorguş

După unii, Zanfir Iorguş a făcut o mare greşeală atunci când, în prag de alegeri prezidenţiale, a decis să treacă de la PDL la PSD. „Dacă rămânea la PDL, prindea un post de vicepreşedinte în conducerea noului PNL, la nivelul judeţului Constanţa”, au comentat apropiaţi ai liberalilor constănţeni.

„Cârcotaşii” sunt însă contrazişi chiar de către Zanfir Iorguş, fostul deputat considerând că nici măcar rezultatul alegerilor nu este chiar atât de negru; iar cât priveşte doctrina (PDL, PSD etc.) – ea nici nu mai intră în discuţie, atâta timp cât miza este Primăria Mangalia: „Nu regret că am trecut la PSD şi nu revin la fostul PDL, actualmente PNL. Am considerat de cuviinţă că pot construi o echipă la PSD, alta decât cea în care m-am trezit, prin alianţa făcută fără voia noastră (PNL şi PDL - n.r.), cu parteneri care prin minciună au luat Primăria Mangalia”. „Dorim (la PSD - n.r.) să avem o echipă de profesionişti localnici, care să vină la primărie, nu ca acum, când în primărie sunt aşa-zişi profesionişti aduşi de pe la Constanţa sau Bucureşti”, a mai spus Iorguş, trimiţând, astfel, o nouă săgeată înspre actualul primar al Mangaliei, independentul Cristian Radu, sprijinit de PNL, iar în turul doi al alegerilor din 2012 (ce ironie!), ajutat şi de PSD. Reamintim că la Mangalia a fost înregistrată o situaţie atipică, în sensul că alegerile au fost anulate, ca urmare a seiszărilor depuse de partidele care l-au susţinut pe Cristian Radu. Urmare a acestor sesizări, refacerea alegerilor l-au adus în postura de câştigător pe Cristian Radu, în detrimentul lui Zanfir Iorguş. Fostul PDL-ist, în prezent preşedinte al PSD Mangalia, nu este nici acum convins că a pierdut, ci insistă că a fost „furat”: „Anularea alegerilor a fost făcută prin minciună şi manipulare, dovadă că şi procesul nu l-au aceptat pe fond, ci numai pe excepţii. Dacă erau bărbaţi, aceptau ca procesul să se judece şi pe fond”. În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, pierdute în turul doi de candidatul PSD Victor Ponta, Znafir Iorguş le transmite liberalilor „să nu se îmbete cu apă rece”. „Rezultatele de la alegerile au fost cele mai bune de până acum ale PSD la prezidenţiale. Votul partidului a fost de 37%. Cine se amăgeşte că rezultatele lui Klaus Iohannis se datorează lor, se înşeală. Partidele şi cei care se dau mari susţinători ai lui Iohannis trebuie să ştie că votul politic a fost reflectat în primul tur. Votul din turul doi a fost vot emoţional, anti-sistem, nicidecum scorul partidelor”, a declarat Zanfir Iorguş.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367