REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Zdrobit de cisterna cu kerosen: şoferul unei Dacii a murit după ce a intrat pe contrasens

Zdrobit de cisterna cu kerosen: şoferul unei Dacii a murit după ce a intrat pe contrasens

Replica API 15 februarie 2013 | 00:00 151

Încă un accident teribil pe şoselele Constanţei

Încă un accident teribil pe şoselele Constanţei

Imagini macabre pe şoselele Constanţei! Un bărbat şi-a pierdut viaţa într-un mod cumplit pe DN 22C, între Faclia şi Satu Nou, judeţul Constanţa. Maşina pe care o conducea, Dacia Solenza, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu o cisternă ce transporta 25 de tone de kerosen pentru Aerodromul Tuzla. În urma impactului, imagini terifiante aveau să se arate, şoferul Daciei fiind întins pe asfalt, după ce a fost scos dintre fiare, sângerând, cu traumatisme deschise şi desfigurat. Practic, autoturismul marca Dacia a fost complet distrus. Pentru evitarea unei tragedii ca urmare a unei eventuale explozii, zona a fost izolată. "În urma accidentului a rezultat o victimă, încarcerată în Dacia Solenza. Victima a fost scoasă, este decedată. Nu a fost pericol de explozie în momentul impactului", declara, ieri după-amiază, Marian Popa, căpitan ISU Dobrogea.

Evenimentul s-a petrecut joi, la orele 13.30, când Adrian Ganea, de 45 de ani, din Feteşti, a condus un autoturism, marca Dacia Solenza, pe DN 22C, dinspre Faclia către Satu Nou şi, ajungând la kilometrul 9, din cauza neatenţiei în conducere, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu o autoutilitară ce transporta kerosen, condusă de Mihai Ignat, de 47 de ani, din Prahova. În urma impactului puternic, şoferul din Dacie a rămas încarcerat, însă, în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, bărbatul a decedat, neavând nici o şansă de supravieţuire. "Din cercetarea efectuată la faţa locului şi prin declaraţia conducătorului autocisternei, s-a stabilit faptul că şoferul autoturismului Dacia Solenza, care circula dinspre Cernavodă spre Constanţa, din motive încă neelucidate, a pătruns pe sensul de mers al autocisternei unde a intrat în coliziune frontală. Se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei producerii accidentului", a declarat agent şef principal, Daniel Olteanu. O altă ipoteză susţinută de martorii teribilului accident este că cisterna implicată în nefericitul eveniment se deplasa în spatele altei cisterne, cele două mergând în coloană. Astfel, conducătorul autoturismului Dacia, după ce a observat că a trecut prima cisternă, s-a angajat în depăşire fără a se mai asigura dacă mai este un alt autovehicul pe contrasens. În consecinţă, angajarea în depăşire i-a fost fatală şoferului Daciei, fiind strivit între fiarele contorsionate ale autoturismului pe care-l conducea, după coliziunea cu cea de-a doua cisternă.

Liliana CHIRU, Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614