REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Zece kilometri de drumuri din Hârşova urmează a fi reabilitaţi din fonduri europene

Zece kilometri de drumuri din Hârşova urmează a fi reabilitaţi din fonduri europene

Replica API 6 martie 2014 | 00:00 256

Veşti bune pentru şoferi, dar nu numai! 10 km de drumuri din Hârşova vor fi reabilitaţi. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi se află în stadiul de iniţiere a licitaţiei publice. Anunţul urmează a fi postat pe SEAP până la sfârşitul lunii, urmând ca, cel mai probabil, lucrările să fie demarate la vară. "În urma semnării contractului de finanţare am primit 270 miliarde lei vechi, adică 6 milioane de euro, pentru reabilitarea şi modernizarea a 10 km de drumuri urbane. Va fi un strat dublu de asfalt, vor fi borduri şi trotuare noi", a declarat Tudor Nădrag, primarul oraşului Hârşova. Proiectul are o perioadă de implementare de 18 luni, iar edilul speră ca licitaţia să se desfăşoare şi să se încheie în cele mai bune condiţii, astfel încât să poată începe cât mai repede lucrările. "Trebuie să fim conştienţi că, dacă până la jumătatea anului 2015 nu efectuăm ultima tragere a acestor sume, pierdem banii. Dacă nu sunt probleme din partea constatorilor de meserie, în cursul verii începem lucrările", a mai adăugat edilul.

Veştile bune nu se opresc aici, anunţă alesul local. Un alt proiect ce se află pe lista prioritară de investiţii a urbei se referă la apele termale din Hârşova. "În prezent, urmează să-şi încheie activitatea un proiectant german, contractat pe un program european, pentru realizarea unui studiu de fezabilitatea în vederea valorificării apelor termale, urmând ca apoi să stabilim paşii pentru atragerea unor surse de finanţare, ca să putem să punem în valoarea aceste ape, care sunt cele mai bune din ţară", a mai precizat Nădrag. Primarul speră ca această sursă să provină şi datorită parteneriatului în programul ERCIP, pe care l-a încheiat cu străinii germani, italieni şi englezi. "Suntem parteneri proiectului ERCIP, ai căror beneficiari sunt localităţile riverane: o suburbie din Londra, localităţile Teramo din Italia, respectiv Koln din Germania, şi Hârşova. Pe acest proiect am beneficiat de toată susţinerea partenerilor noştri şi a liderilor englezi în vederea întocmirii proiectelor pe fonduri europene în folosul comunităţilor noastre. Ne străduim să beneficiem de acest proiect pentru punerea în evidenţă a apelor termale, a relicvelor istorice, a anumitor investiţii care pot fi făcute în zona PortuluI Hârşova şi, de ce nu, reabilitarea acestuia. O delegaţie de la Primăria Hârşova urmează să se deplaseze la Kozani zilele acestea", a conchis Tudor Nădrag.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218