REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Zeci de asistaţi sociali vor fi EVACUAŢI dintr-o clădire de pe Ion Lahovari şi mutaţi în cartierul Henri Coandă

Zeci de asistaţi sociali vor fi EVACUAŢI dintr-o clădire de pe Ion Lahovari şi mutaţi în cartierul Henri Coandă

Replica API 16 februarie 2016 | 23:46 278

Imobilul Direcţiei de Asistenţă Socială va fi DEMOLAT!

Imobilul Direcţiei de Asistenţă Socială va fi DEMOLAT!

O clădire veche situată pe strada Ion Lahovari, care aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, urmează a fi demolată. Pe drumuri, rămân circa 30 de persoane, copii şi adulţi, care convieţuiesc în cadrul imobilului de mai bine de două decenii. Condiţiile precare nu i-au împiedicat pe locatari să transforme clădirea în propriul domiciliu. Totuşi, aceştia sunt conştienţi de faptul că vor trebui să elibereze locul în scurt timp şi aşteaptă să fie transferaţi în alte spaţii de locuit.

DGASPC a solicitat şi a obţinut, în data de 12 februarie a.c., certificatul de urbanism pentru desființarea construcției P+1E CORP C1( S=160 mp), aflată pe strada Ion Lahovari, nr 76. Documentul emis de către Direcția de Urbasnim din cadrul Primăriei Constanța are valabilitate pe o perioadă de 24 de luni. Clădirea se afla într-o stare avansată de degradare, fapt ce a condus la decizia de a fi demolată și nu reabilitată.

“Expertiza tehnică a spus că nu mai poate fi reabilitată. Vrem să dezvoltăm niște servicii care să vină în sprijinul sau în completarea celor care le avem acum. Dar trebuie să facem un proiect, să vedem. Nu știm exact în momentul acesta ce vom ridica acolo. Acum câțiva ani de zile, erau niște discuții referitoare la dezvoltarea unui nou centru. Dar este greu de spus acum, exact”, a declarat Petre Dinică, directorul instituției. Se pare că este cale lungă până când se va pune bazele unui nou proiect.

“Ca să bage toți banii Consiliul Județean este greu și atunci trebuie să găsim o sursă de finanțare, să vedem ce se mai finanțează de acum încolo. Avem nevoie și de aprobări. Ne trebuie un studiu de fezabilitate pentru clădire, apoi ne trebuie un studiu cu privire la necesitatea dezvoltării unor servicii în acest perimetru, în municipiul Constanța. Mai avem de muncă.”, a adăugat Petre Dinică.

Unde vor sta locatarii după demolarea imobilului?

Șocant este că în clădirea aflată în administrația DGASPC locuiesc peste 20 de persoane. Condițiile însă lasă de dorit. Clădirea nu este racordată nici la apă și nici la curent electric de ani de zile. “Nu avem apă, lumină, nimic. Vrem să scăpăm de aici. Noi vroiam să stăm așa?! Cine vrea?! Vai de capul nostru. Stăm aici din 1991”, a declarat Natalia Stoica, cea mai vârstnică locatară. Totuși, lucrurile nu au stat așa de la bun început, ne-au spus oamenii.

“Sunt vreo 10 camere în care stăm. Înainte erau mai multe persoane, aveau apă, curent. De când au venit cu evacuările, ne-au debranșat de la apă, lumină. În 2012, au plecat cei care aveau lumină, apă”, ne-au spus aceștia. Totuși, oamenii susțin că nu vor rămâne pe străzi. DGASPC le-a promis locuințele sociale în cartierul Henri Coandă. “Noi avem dosare puse la Henri Coandă, la campus. Nu ne-au dat până acum locuri, pentru că nu au ajuns. Acum s-au apucat să facă altele. Și pe noi ne ține aici până termină, să ne dea locuință acolo. Noi, cu domnul director (Petre Dinică), am stat de vorbă și ne-a spus să locuim aici până ne dă acolo. Nu avem locuri de muncă, lucrăm cu ziua.”, a declarat Natalia Stoica.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218