REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Zeci de bolnavi de CANCER din Constanţa rămaşi ai NIMĂNUI. Secţia de oncologie a spitalului ISIS s-a ÎNCHIS din lipsă de medici!

Zeci de bolnavi de CANCER din Constanţa rămaşi ai NIMĂNUI. Secţia de oncologie a spitalului ISIS s-a ÎNCHIS din lipsă de medici!

Replica API 28 martie 2020 | 09:31 9294

Mii de pacienți bolnavi de cancer din România se luptă zi de zi să găsească medicamentele esențiale pentru supraviețuire. Ţara noastră se confruntă cu o criză acută a tratamentelor pentru cancer, peste 20 de tipuri de medicamente, în special cele ieftine, fiind foarte greu sau chiar imposibil de găsit. De parcă această problemă nu ar fi fost suficientă, pacienţii se confruntă şi cu o lipsă acută de...medici.

Zeci de bolnavi din Constanţa au rămas fără medicul specialist, pe motiv că ar fi ieşit la pensie. Doctoriţa Dana Iuliana Pleş a activat la spitalul Isis iar conducerea spitalului a aşteptat, se pare, până în ultimul moment să caute medici înlocuitori. După plecarea medicului Pleş, a căutat soluţii în zadar: nu s-a găsit specialist, motiv pentru care, pe 22 martie a.c., secţia de oncologie şi-a tras obloanele, bolnavii fiind puşi în situaţia de a-şi căuta singuri clinici pentru a fi luați în evidență și pentru a-şi efectua tratamentul. Mai grav este că nimeni nu-i primeşte.

Situaţie critică pentru zeci de bolnavi de cancer din Constanţa. Medicul lor oncolog, doctoriţa Dana Pleş, nu mai activează în cadrul spitalului Isis din Constanţa, iar bolnavii au rămas ai nimănui. Conducerea unităţii medicale privată a trebuit să pună lacătul pe uşa secţiei până când va găsi alte cadre medicale pentru secţia de oncologie. Pacienţii sunt disperaţi şi se tem pentru viaţa lor, vorbim despre un număr de 40 de bolnavi care se aflau în evidenţa doctoriţei Pleş.

Pacientă: Niciun medic oncolog nu e disponibil

„Clinica s-a închis, au desfiinţat-o. Toţi pacienţii au rămas fără monitorizare. Fiind pandemia, nu suntem primiţi la niciun oncolog din Constanţa. Ni s-a spus că nu se fac înscrieri. Sunt mulţi care au tratamente de urmat, care trebuie monitorizaţi. Avem locuri de muncă, avem nevoie de concedii medicale. Nu ni le dă nimeni. Situaţia e gravă pentru toţi. Nu ştim în ce direcţie s-o luăm, nimeni nu ne spune nimic”, a declarat o pacientă diagnosticată cu cancer de col uterin. „Sunt un caz mai grav. Trebuia să fac chimioterapie săptămânal, mi s-a întrerupt chimiotrapia, pentru că nu am avut investigaţiile făcute. Trebuia să le fac în martie şi am fost amânată până-n aprilie, pentru că nu erau bani la sănătate. În afară de asta, nu mai am medic oncolog. Doamna doctor a plecat, clinica s-a închis, am aflat că se va închide din vorbă, în vorbă. Săptămâna aceasta am fost sunată că se închide de către asistenta şefă, care ne-a spus să ne căutăm în altă parte medic. Am sunat peste tot, la toate numerele posibile pe care le-am găsit, niciun medic oncolog nu e disponibil, toată lumea e ocupată, e blocată. Nu au loc pentru noi. Suntem în jur de 40 de pacienţi bolnavi, nu ştim, încotro s-o luăm. Nu avem medic oncolog. Avem nevoie de analize, de tratament, avem nevoie de concediu medical. Nu toţi sunt la vârsta de pensionare, suntem încadraţi în câmpul muncii. Concediile medicale sunt eliberate de oncologi, medicul de familie nu e avizat să facă acest lucru”, a declarat un alt pacient bolnav de cancer.

Ce spune conducerea spitalului Isis!

Şeful spitalului Isis, Mohamed Zaher, spune că se caută soluţii pentru angajarea unor medici oncologi, dar şi pentru redirecţionarea pacienţilor către alte clinici. „Doctoriţa Pleş a ieşit la pensie. Căutăm soluţii ca să aducem doi medici oncologi. Avem fonduri, avem echipamente, avem materiale. Nu avem medici. Am suspendat activitatea secţiei pentru o lună de zile. Am anunţat şi la Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat, pentru Replica, Mohamed Zaher. „Am purtat discuţii şi cu preşedintele Asociaţiei Bolnavilor de Cancer şi căutăm soluţii pentru redirecţionarea pacienţilor la alte centre”, a conchis Zaher.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
atata spaga cat s a dat si pentru Zoom, Mangia, margo, fratelli, beta, brasil etc
0
0
Oricum dr Ples este cunoscuta de multi ani ca avand un mare caracter, pe vremea cand dadea consultatii la policlinica era arhicunoscut ca nu putrai deschide usa la cabinet fara una suta euro in plic !
3
1
Madam. Te.ai pensionat, de doare la basca de pacienti
7
1
Din ce stiu eu , pe data de 13 aprilie vine o doamna oncolog de la Braila.Despre doamna Ples intr.adevar ne.a lasat cu ochii in soare.Acum asteptam sa vina medic cat mai repede.Sanatate tuturor!
5
4
Pai am inteles ca medicii specialist in oncologie nu au voie sa mearga la congrese de spacialitate impreuna cu omologii straini,adica nu au voie sa continue sa se perfectioneze,fapt subliniat de interventia DNA impotriva a 70 de oncologi. Cu alte cuvinte,romanii sa fie calmi si sa ceara ca locurile goale din sistemul medical sa fie suplinite de procurori si eventual de voluntari cu zece clase, instruiti in baza cunostintelor citite pe feisbuci.Si Arafat,chiar daca e bun,nu e romani si sa fie dat afara,in locul lui sa fie un idiot,dar sa fie roman neaos,de preferat pupincurist.
16
1
Oare dr.Ples s-a pensionat peste noapte? De ce se cauta acum medici,dupa ce au fost abandonati pacientii,fara sa fie anuntati din timp!? Rusine...iar acest lacas,ce se vrea a se numi spital,ar trebui sa nu mai functioneze!
21
4
unui astfel de "spital" care tratazeaza in acest mod bolnavii trebuie anulata imediat autorizatia de functionare . Nu-si mai indeplineste atributiunile pentru care a fost autorizat.
25
2
si am plecat dezgustat dupa 1 an. Dincolo de LACOMIA manifesta, atat la Obstetrica - unde platesti pt o sapt si te externeaza la 3 zile- pana la consultatiile doctorilor, unde partea care le revine lor din banii de consultatie e de circa 30%, restul ISIS si stat. Nu mai vorbesc de zgarcenia ca nu si-au pregatit anestezist decat in caz de urgente - si au omorat 2 mame, cu ideea de nastere normala dupa cezariene. Ce nu stiau ca va iesi la pensie ? dar in loc sa-i faca o oferta convenabila, prefera sa inchida. Sunt ahtiati de bani, si atat
29
3
Rahat de clinica arabeasca, managementul e de vina.Cat spaga a dat arabetele ca sa ia de la hotul Mazare sediul?
24
5
A venit vremea sa ne inbolnavim sa murim a venit vremea sa ne chinuim sa ne jupuim nu scapa nimeni de lacomia si de rau care o sa urmeze creata de a lungul timpului de partidele politice ati belit pula cu toti saraci si bogati. Sa se umple pamantul cu hoituri de toate varstele si clase sociale.
15
0
Chiar daca a atins varsta de pensionare...nu o oprea nimeni sa mai lucreze, sa nu-si lase balta pacientii. Dar...caracterul...
32
6
Sa nu li se mai dea cces la program nationale de sanatate cel putin 5 ani!
23
2
prima varianta ar fi ca medicii respectivi , la cati bani au deoparte, nu vor sa isi mai riste viata in aceste momente si da, daca x ar fi luat virusul din privat ar fi cerut aha daune de la acest spital asa ca oamenii nu se mai risca
7
2
Adevarul ca Romanii sunt baieti de treaba se vede dupa cum a mers tara 30 ani..numai in jos.Ai uitat mentene tu ala rasist 28 mar.02:11 ca singurul om care a facut ceva in sistemul medical pozitiv e Raed Arafat care tot arab e.Ce sa faca cel de ISIS ca se loveste mereu de romani competenti care ii dau peste mana.Noi suntem de fapt o natie de cacat asta e adevarul.
13
6
Asa e intr-o tara de kkt ca Romania unde clinicile sunt pe mainile arabilor.O mai fi vreo clinica ciuhapeasca in UE?Toti ciuhapii au venit vai pula lor in Romania, au facut contabanda, au facut evaziune si acum sunt patroni.Mai e si rahatul ala de Murat care spala banii smecherilor din Beirut in Romania.Imi pare rau de suferinta bietilor pacienti!
21
7
Zici c-a iesit la pensie in minutul 90 la ultima schimbare. Nu tu preaviz, nu tu nimic. Profi cei de la Isis!
22
1
au inchis ca sa nu le scada feed back-ul , adica sa nu moara oamenii acolo din cauza virusului ca dupa aia sa plateasca despagubiri
27
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920