REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ZECI DE MAȘINI RIDICATE de Poliția Locală, într-o săptămână!

ZECI DE MAȘINI RIDICATE de Poliția Locală, într-o săptămână!

Replica API 14 mai 2019 | 00:31 363

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat în municipiul Constanța pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. În perioada respectivă au fost aplicate peste 1000 de sancțiuni, în valoarea de peste 228.000 de lei și au fost constatate două infracțiuni.

În perioada 6 – 12 mai a.c., oamenii legii au aplicat 1049 (987 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2018) amenzi contravenționale în valoare totală de 228.135 lei și au fost constatate 2 infractiuni.

Astfel, au fost constatate contravenții la OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 311 ( 225 sancțiuni contravenționale înregistrate în perioada 06.05.2018-12.05.2018) abateri contravenționale, în special pentru opriri/staționări efectuate neregulamentar pe arterele intens circulate din municipiul Constanța și au fost aplicate 684 puncte de penalizare; la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 126 ( 92 sancțiuni contravenționale au fost înregistrate în perioada 06.05.2018-12.05.2018) procese verbale au fost intocmite în principal pentru exercitarea unor acte de cersetorie, consum de alcool în alte locuri decât cele permise, încălcarea unor reguli de conviețuire socială și bună vecinătate; la Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii: au fost constatate 12 abateri contravenționale pentru executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire; la Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun- au fost constate 33 ( 1 sancțiune contravențională a fost înregistrate în perioada 06.05.2018-12.05.2018) abateri de la normele legale.

Amenzile contravenționale au fost aplicate pentru consumul unor produse din tutun în spațiu public închis sau loc interzis, majoritatea a faptelor au fost constatate în interiorul unei unități sanitare de tip spital.

„De asemenea, recomandăm șoferilor să respecte prevederile legale în zonele în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară, în special în proximitatea stațiilor destinate mijloacelor de transport public în comun, unităților de învățământ, trecerilor pentru pietoni, locuri special amenajate pentru persoanele cu handicap pentru a nu risca să le fie ridicat autovehiculul staționat neregulamentar.

În perioada 01.04.2019-30.04.2019, au fost ridicate de pe domeniul public al municipiului Constanța un număr de 26 de autovehicule parcate neregulamentar pe locuri unde staționarea este interzisă prin codul rutier și pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.

„Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).

Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, au adăugat polițiștii locali.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu inteleg un lucru,se dau atatea amenzi in valoare colosala iar orasul Constanta nu are nicio artera de circulatie fara gropi,nicio parcare,cladirile simbol ale orasului ca si centrul vechi sunt in paragina s.a.m.d. Unde se duc banii respectivi domnilor edili,cumva in campania electorala? Rusine,ati cumparat 3 autobuze la preturi de avioane,ati pus 3 semafoare cu stalpi luminati si credeti ca puteti justifica banii? Fagadau,esti cel mai slab primar pe care l-a avut acest oras vreodata!
1
0
la oamenii normali se ridica masinile dar oamenii murdari ridica blocuri in loc de locuri de parcare
0
0
unul din putinele lucruri bune primarie..
3
1
alta afacere a primarului .parcari nu fac in cartiere ca sunt locuri , parcuri de gratre nu amenzi dau ,nici trotuarele nu ,faceti mai multe piste de biciclete pentru copii nu fac locuri de joaca ei le vand la machidoni sa faca blocuri
5
1
Venim cu tancurile! mai ridicati-le si p-astea!
0
3
doar asa putem circula civilizat . Nu putem avea loc de parcare unde avem nevoie . Toate figurantele aprind avariile la DOVI ....sa-si cumpere tigari,toti prafuitii opresc in fata cafenelelor de fite .....Daca se vor ridica in acest ritm probabil ca vor fi educati si va fi bine pt toti .
5
1
politia sa le ridice si pe cele care blocheaza complet trotuarul in fata RAEDPP Constanta. Pentru ei nu este aceeasi lege?
2
0
Pai de ce i-am dat votul cacatului asta nesimtit? Ca sa toaleteze orasul asta. Dar ce ies bani din parcari, cum ies din constructii? Parcari intai si pe urma educatie, ca daca te uiti atent, tot asistatii vostri comit toate mizeriile! In toate sedintele lor, dicutia e: intravilan, extravilan, intravilan, extravilan, numai atat ii inteteseaza! Manca-va-ar lepra de nenorociti!
4
4
S-au ridicat masinile parcate ilegal dinainte de trecererile de pieton sa nu mai loveasca pietonii din cauza masinilor parcate din cauza vizibilitatii scazute. Habar nu aveti ce masina ridica Politia Locala. E normal sa parchezi la handicapati sau inainte de trecere si dupa trecere cu 50m? A citit cineva Codul Rutier sau aveti permise luate pe spaga?! Si de cand avaria pusa in locul "unde au treaba ratatii" reprezinta un mod legal de stationare???? Numai idioti cu pareri peste tot, Legea nu este tocmeala!
15
3
Cuvintele pentru acest nenorocit de primar care si a asmutit cainii pe cetatenii acestui oras, omul si ai sai acololiti si au dat seama ca locuri de parcare nu prea sunt in acest oras si au pornit cruciada pentru bani la bugetul lor ca ideea asta e, nu ca ar vrea sa ne civilizeze, urasc PNL ul mai rau ca PSD ca sunt acelasi rahat, nemernici de ambele parti dar daca ar promite ca opreste hingheriada a acestui primar ordinar promit sa votez PNL sau orcine promite ca nu si va mai trimite cainii astia nenoriciti sa ne jacmaneasca
7
9
Si eu spun ca, numai impreuna rezolam locurile de parcare! Cum bai ciocoilor luati masinile oamenilor de pe strada, cand voi nu ati fast in stare sa faceti locuri de parcare? Intai faceti parcari si pe urma treceti la masuri represive! S-au aplicati metoda invers, ca sa se justifice, impozitele si taxele marite, pe care le-au votat hamasitii de la primarie!
6
10

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102