REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Zeci de mii de polițiști și jandarmi în seara de Înviere. Prefectul anunță amenzi pentru cei „prinși în off-side”

Zeci de mii de polițiști și jandarmi în seara de Înviere. Prefectul anunță amenzi pentru cei „prinși în off-side”

Replica API 10 aprilie 2015 | 23:06 193

Mobilizare

Mobilizare

Ion Constantin

Peste 36.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea, zilnic, de vineri până luni, în perioada sărbătorilor de Paște, din care aproape 11.000 de polițiști, suplimentar față de dispozitivul curent și peste 6.000 de jandarmi.

„Începând de mâine și până luni inclusiv, vor fi la datorie zilnic peste 36.000 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri și lucrători din alte structuri ale MAI, care vor avea ca misiune asigurarea climatului de normalitate și siguranță în toată țara. (…) Începând de mâine și până luni inclusiv, vor fi la datorie zilnic peste 36.000 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri și lucrători din alte structuri ale MAI, care vor avea ca misiune asigurarea climatului de normalitate și siguranță în toată țara”, a spus, joi, vicepremierul Gabriel Oprea, în cadrul videoconferinței organizată cu prefecții din țară, care a mai precizat că Jandarmeria se va concentra în preajma obiectivelor religioase. „Jandarmeria va asigura măsurile de ordine publică, acționând în principal în preajma bisericilor, mănăstirilor, acolo unde se vor desfășura manifestări religioase, dar și în zone cu potențial criminogen ridicat. (…) Pentru următoarele zile am suplimentat și forțele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Zilnic vor fi la datorie peste 4.100 de pompieri. (…) Pentru asigurarea intervenției medicale de urgență vor fi disponibile în fiecare zi 285 de echipaje SMURD și 745 de echipaje de ambulanță în întreaga țară. Pentru această perioadă sunt pregătite 13 elicoptere ale MAI”, a mai spus Oprea.

La Constanța, amenzi pentru „prinși în off-side”

Prefectul Ion Constantin a luat la cunoștință directivele vicepremierului și susține că „suntem pregătiți” pentru orice situație care s-ar putea ivi în seara Învierii, dar și în cele trei zile de Paște. „Suntem organizați așa cum trebuie, avem pregătite toate activitățile noastre pentru a preîntâmpina orice disfuncționalitate în această perioadă, mai efervescentă din cauza sărbătorilor pascale. Controalele au fost efectuate, cei care au fost prinși în off-side au fost amendați, obiectivele unde știm că se vor strânge enoriașii la biserici sau alte puncte de genul acesta sunt asigurate, la fel și ordinea și sănătatea publică”, a spus Ion Constantin, pentru Replica. Amintim că sâmbătă, 11 aprilie, la ora 23.25, IPS Teodosie va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazino din municipiu. Lumina Sfântă va fi purtată în procesiune la altarul de vară din aripa de sud a Catedralei arhiepiscopale, unde, de la ora 23.45, se va oficia Canonul Învierii, urmat de Sfânta Liturghie. Duminică, 12 aprilie, începând cu ora 12.00, ierarhul Tomisului va oficia, la Catedrala arhiepiscopală, slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, după numărul apostolilor, iar la ora 18.00, la Casa de Cultură din Constanţa este programat tradiționalul Concert pascal.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614