REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Zeci de PERCHEZIȚII în Constanța: evaziune cu materiale de construcție, prin FIRME FANTOMĂ!

Zeci de PERCHEZIȚII în Constanța: evaziune cu materiale de construcție, prin FIRME FANTOMĂ!

Replica API 23 iulie 2018 | 23:55 408

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 136 de percheziții și au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 3.300.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.

În perioada 14 – 20 iulie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 136 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 20 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.În cauzele penale instrumentate, faţă de 101 persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, fiind luate măsuri preventive față de 10 dintre acestea (2 persoane reținute și 8 sub control judiciar). De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri, în valoare totală de peste 3.300.000 de lei, dintre care aproape 450.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 1.700.000 de lei. De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 200.000 de ţigarete, 6 kilograme de tutun și peste 141 de litri de alcool.

Unul dintre cazurile instrumentate de polițiști a vizat județul Constanța, respectiv 69 de firme din județul de la malul mării și zece din alte județe, respectiv din Brașov, Ialomița, Tulcea, Ilfov și municipiul București.

La data de 19 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au efectuat mai multe percheziții, în cadrul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

La efectuatea perchezițiilor au participat 128 de polițisti din Constanţa și 20 de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brașov, Ialomița, Tulcea, Ilfov, precum și colegi din cadrul polițiilor sectoarelor 1, 2 și 3 București.

Din investigații a reieșit că este vorba despre 3 societăți tip fantomă, care ar fi furnizat doar facturi false pentru materiale de construcții, unor societăți care, la rândul lor, le-ar fi înregistrat sub forma unor achiziții fictive, prejuduciind în acest fel bugetul de stat.

De asemenea, polițiștii au descoperit și ridicat documente financiar-contabile necesare soluționării cauzei penale și documentării activității infracționale de care sunt bănuiți reprezentanții societăților comerciale în cauză.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 7.000.000 lei.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate. Poliţiştii din Constanţa au beneficiat și de sprijinul colegilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Brașov, Ialomița, Tulcea, Ilfov și București.

F.B.

Citește și: PERCHEZIȚII ÎN CONSTANȚA ȘI ÎN ALTE JUDEȚE: dosar cu pejudiciu de 7 milioane de lei!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia uiteee, numai oamenii cumsecade comenteaza pe aici! Ai dracu sifonari, meteahna de turnator se mosteneste, bag seama !
0
0
Asa se construieste in romania ,de aia iese m patrat construit la sume mari , castiga si la materiale si la produsul finit si nimeni nu ii intreba nimic.
0
0
Verificati si firma SC VIRLEX COMPLEX 2015 constructii,borduri,pavele ,,vanzare materiale de constructii ,nisip,balastru,pietris,nisip de rau si de mare .Facturi umflate pentru decontare ,sifonarea banilor. Patroni BALAN VRGIL si ALEXANDRU ai firmei SC.VIRALEX COMPLEX 2005 COSTINESTI cu sediul DC4 , Costinesti jud.CONSTANTA.
0
0
Verificati si firma Rot Building din C-ta, patroana baga la greu facturi naspa pt a mari cheltuielile si a nu plati tva!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367