REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Zeci de percheziţii, inclusiv la instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei

Zeci de percheziţii, inclusiv la instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei

Victor ROTARU 14 decembrie 2022 | 10:42 861

Procurorii DIICOT Iaşi şi poliţiştii BCCO Iaşi efectuează, miercuri, 14 decembrie, 24 de percheziţii într-un dosar care vizează mai multe fapte, printre care abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei, 30 de persoane urmând să fie duse la audieri.

Conform unor comunicate transmise de DIICOT şi IGPR, percheziţiile vizează domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile unor autorităţi publice locale.

Descinderile se desfăşoară într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în vederea obţinerii unui folos necuvenit, uzurparea funcţiei, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, arată sursele citate.

"Activităţile sunt efectuate în continuarea cercetărilor într-o cauză privind constituirea unui grup infracţional organizat şi vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari, care s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism", precizează anchetatorii.

După percheziţii, 30 de persoane despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracţională vor fi duse la audieri.

Una dintre instituţiile vizate este Primăria Iaşi.

Acţiunea beneficiază de sprijinul brigăzilor şi serviciilor de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, Suceava, Vaslui şi Botoşani, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, precum şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dupa ce se fura in draci ,se fac controale!rasul ...pitigoiului! ar trebuii totul oprit prin controalele lunare , anuale , care sunt platite cu bani grei!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699