REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Zeci de refugiaţi din Siria şi Yemen au vizitat Delfinariul din Constanţa

Zeci de refugiaţi din Siria şi Yemen au vizitat Delfinariul din Constanţa

Replica API 31 octombrie 2016 | 00:05 191

Inedit

Inedit

Peste 30 de persoane beneficiare a unei forme de protecţie internaţională, adulţi şi copii, au vizitat duminică 30 octombrie, Delfinariul din Constanţa. Ei provin din Siria şi Yemen, şi este pentru prima dată când au văzut delfinii. După ce au urmărit reprezentaţia delfinilor, refugiaţii au vizitat Microrezervaţia. „Mă bucur mult că putem vizita delfinii. Natura ne linişteşte, e ca o revenire la normalitate. Aici găsim pacea de care avem nevoie!”, a declarat A.S., refugiat din Siria, venit cu familia sa acum 4 luni.

Potrivit reprezentanţilor Centrului pentru Resurse Civice, în prezent se află aproximativ 300 refugiaţi în Regiunea de dezvoltare Sud-Est, dintre care aproximativ 100 în judeţul Constanţa. Iniţiativa aparţine Centrului pentru Resurse Civice şi Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, în cadrul unui parteneriat care îşi propune să contribuie la integrarea în comunitate a refugiaţilor şi migranţilor, în cadrul proiectului „INTEGRARE+”.

Prin proiectul „INTEGRARE+”, Centrul pentru Resurse Civice acordă asistență și servicii de integrare și intenționează să îmbunătăţească situaţia migranților, care reprezintă categorii de persoane cu multe probleme din punct de vedere social. Printre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă migranții se numără necunoaşterea obiceiurilor şi a limbii române, accesul greoi pe piața muncii, lipsa oportunităţilor de petrecere a timpului liber, posibilități mai reduse de a accesa sistemul de sănătate și sistemul educațional.

Centrul pentru Resurse Civice s-a înființat în 2006 ca o organizaţie nonguvernamentală, apolitică, ce are drept scop sprijinirea, promovarea şi dezvoltarea conştiinţei şi iniţiativei civice, în spiritul democraţiei participative, la nivel individual, comunitar şi regional. Din 2010, Centrul pentru Resurse Civice operează un centru de informare și consiliere pentru migranți, asistând peste 2.000 de persoane prin orientare culturală, cursuri de formare profesională și limbă română, consiliere juridică, psihologică și asistență materială pentru cei aflați în dificultate.

Proiectul „INTEGRARE+: Servicii și asistență pentru migranți în Regiunea 2”, este finanțat prin Programul Național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare. Beneficiarul proiectului este fundația World Vision România, iar cei doi parteneri sunt Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare și Asociația Centrul pentru Resurse Civice.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218