REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Zeci de şcoli din Constanţa, fără directori

Zeci de şcoli din Constanţa, fără directori

Replica API 8 august 2017 | 00:00 366

Zeci de școli constănțene nu au, în prezent, directori sau directori adjuncți, posturile rămânând vacante după încheierea concursului organizat de Ministerul Educației Naționale. Potrivit listei puse la dispoziție de Inspectoratul Școlar Constanța, este vorba despre 64 de unități de învățământ, cele mai multe din mediul rural.

Astfel, la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța nu a fost ocupat nici postul de director, nici cel de director adjunct, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Constanța, Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan” Constanța, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul” Constanța a rămas vacant postul de director adjunct, iar la liceele din Independența, Dobromir, Adamclisi, Nicolae Bălcescu a rămas vacant fotoliul de director.

Situația este similară la școlile gimnaziale din Aliman, Lipnița, Albești, Tortoman, Costinești, Mereni, Ghindărești, Năvodari, Castelu, Cernavodă, Chirnogeni, Cuza Vodă, Dumbrăveni, Fântânele, Grădina, Horia, Ion Corvin, Siliștea, Saligny, Târgușor, Toplau, Rasova etc.

În ceea ce privește grădinițele, în municipiul Constanța nu au fost ocupate funcțiile de director de la Grădinița cu Program Prelungit „Gulliver”, Grădinița cu Program Prelungit nr. 33, Grădinița cu Program Normal „Roboțel” și Grădinița cu Program Normal „Zubezde Hanim”.

Funcțiile respective urmează să fie ocupate prin detașare, „în interesul învățământului”, au precizat reprezentații Ministerului Educației Naționale. Astfel, cadrele didactice constănțene interesate de posturile respective pot depune o cerere în acest sens, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, până pe data de 17 august, cu precizarea unității și funcției vizate.

Potrivit unei note a Ministerului Educației Naționale, în zilele de 21 și 22 august cadrele didactice interesate vor susține un interviu în fața unei comisii constituite din trei membri ai consiliului de administrație al inspectoratului școlar în cadrul căruia vor prezenta planul operațional pentru anul școlar 2017 - 2018 al unității de învățământ pentru care și-au exprimat opțiunea. „Totodată, le vor fi testate, prin trei întrebări, cunoștințele privind legislația școlară raportat strict la specificul și la nivelul unității de învățământ pentru care au optat. Durata interviului este de maximum 20 de minute. Punctajul maxim este 30, iar pentru promovare sunt necesare 21 de puncte”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fie solicitati cei care au luat concursul " fara loc".A aparut o anomalie in invatamant poate fii director si unul de la Cacamarla din Vale fara sa fie intrebat colectivul. E cazul unui profesor care cu ajutorul ISJ a ocupat postul de director la Scoala nr 29. Un profesor mediocru, care nu a fost in stare sa participe la nici un concurs de ocupare de post fiind titular la tara A fost numit director sau director adjunct la diferite scoli si acum i s-a oferit o pleasca enorma, director la o scoala de renume din oras Ce va face cand parintii il vor contesta ca prof de mate?
1
0
Un Cornelius ca la seminarul de la Husi specialist in... , altu univesitaru in tamaie si pelerinaje DNA is numa buni, ca, si asa, pe vre,ea lui Boc Bashitu s au taiat salariile la profesori, sa le dea ... popilor, monahilor si monahii
0
0
Cititi NOTA MEN ! Directorii care au picat la examen pot fi detasati, in interesul invatamantului, pe post de conducere, numai daca au fost admisi la proba scrisa!!!!!
0
0
Cersetorii adevarati sunt deja pe functii... Acum urmeaza aspirantii la magarii, care trebuie sa dovedeasca aptitudini pentru viitoarele misiuni.
0
1
Vrem oameni capabili nu cersetori
0
0
Chiar sunt curios , cati dintre marii specialisti in management educational , cu carnete pe la toate partidele mafiote si la gastile transpartinice din sistem , mai prind cate un post de director sau director adjunct ! Ca tot ei trebuie sa stinga lumina in invatamant ...
0
1
Nu au fost inregimentati politic mare parte din acestia.Aceasta este realitatea crunta.Sa fie PSD si daca au si varsta pensionarii sunt cei mai buni.Traim in Romania.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218