REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Zeicu cumpara inapoi piatra furata de Pana de la Analog Trans?

Zeicu cumpara inapoi piatra furata de Pana de la Analog Trans?

Replica API 25 noiembrie 2010 | 00:00 167

La Canalele Navigabile, banii curg garla

La Canalele Navigabile, banii curg garla

Lucrările desfăşurate Canalul Navigabil Dunăre-Marea Neagră nu sunt neapărat legate de modernizare, cât şi de repararea unor stricăciuni provocate chiar şi de către mama natură. Aşa se face că, pe la începutul lunii februarie a acestui an, reprezentanţii CNACN au contractat servicii de consolidare a unui mal afectat de o alunecare de teren. S-au plătit până de curând 1,48 milioane lei, iar acum, ca suma să fie rotundă, s-a emis şi actul adiţional ce ridică valoarea lucrărilor la fix 1,5 milioane. Lucrările au prevăzut atât activităţi de refacere a malului cât şi consolidarea acestuia şi reconstrucţia drumului tehnologic din împrejurime.

"Fericitul" câştigător al acestui contract cu instituţia condusă de Valentin Zeicu nu putea fi altcineva decât un operator economic care poate "face rost" de piatră la un preţ discutabil. Astfel, Mugurel Pană şi a lui firmă Analog Trans din Ovidiu a pus mâna pe banii CNACN, iar acum lucrează de zor la finalizarea proiectului. Administratorul respectivei companii şi-a câştigat porecla de "Chirpici" după ce a dat un "tun" pe la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Chirpici le-a livrat americanilor în loc de piatră de carieră pământ cu piatră mărunţită la preţuri astronomice. Întreaga bază a fost clădită cu acest material fără ca nimeni să se sesizeze. Pană furnizează piatră dintr-o parcelă de teren situată chiar la Cariera Sitorman pe care, culmea, a cumpărat-o în trecut de la o persoană fizică, o anume Elena Rusu. Prin diferite metode, el a prezentat mostre Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale prin care a primit şi certificare că "noroiul" de la cariera lui este piatră de cea mai înaltă calitate. Revenind la subiect, Pană este în cercetarea procurorilor constănţeni, fiind suspectat că a sustras mai bine de 100.000 de metri cubi de piatră din excavaţiile făcute tocmai la Canalul pentru care a primit bani să-l repare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367