REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Zgonea acuză PNL că vrea să genereze un precedent periculos. Cum îl ironizează pe Predoiu

Zgonea acuză PNL că vrea să genereze un precedent periculos. Cum îl ironizează pe Predoiu

Replica API 1 februarie 2016 | 00:16 285

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, afirmă că Guvernul Cioloş ar trebui să reziste presiunilor exercitate de PNL şi să nu modifice legea privind alegerea primarilor, mai ales că la nivelul Parlamentului există o largă majoritate care s-a pronunţat deja în favoarea menţinerii actualelor dispoziţii legale, iar în caz contrar ''s-ar crea un precedent extrem de periculos''.

"Spre deosebire de liberali, PSD va fi întotdeauna de acord cu respectarea legilor şi cu o competiţie electorală corectă. În Constituţie, la art. 1, alin.5 scrie clar: 'În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie'. Prin urmare, principiul stabilităţii legislative este indispensabil pentru funcţionarea corectă a oricărui stat democratic. Dacă la acest fapt mai adăugăm şi recomandările Comisiei de la Veneţia şi principiile impuse prin mai multe decizii ale CCR, atunci e clar că nu poţi schimba regulile în timpul jocului electoral fără să abdici de la aceste norme fundamentale. O spune şi PSD, dar o susţin şi multe organizaţii neguvernamentale care au participat la discuţiile din Comisia de Cod electoral - a cărei preşedinţie a aparţinut PNL - şi în care au cerut transparenţă şi predictibilitate în materia legislaţiei electorale. Eu cred că dacă s-ar da curs unei astfel de propuneri s-ar crea un precedent extrem de periculos. Sper ca Guvernul Cioloş să reziste presiunilor exercitate de PNL, mai ales că la nivelul Parlamentului există o largă majoritate care s-a pronunţat deja în favoarea menţinerii actualelor dispoziţii legale", a declarat Zgonea, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614