REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Zgonea consideră necesară pentru sistemul de securitate al României adoptarea legii cartelelor pre-pay

Zgonea consideră necesară pentru sistemul de securitate al României adoptarea legii cartelelor pre-pay

Replica API 29 martie 2016 | 00:27 266

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, consideră "necesară pentru sistemul de securitate al României" adoptarea unei legi privind identificarea utilizatorilor de cartele pre-pay.

"Eu am fost unul dintre cei care au susținut (legea — n.r.) și în acel moment (când a fost adoptată de Parlament — n.r.) și am fost criticat de presă. Drepturile și libertățile câștigare prin Constituție și prin apartenența noastră la structurile democratice ale lumii nu înseamnă că, dacă promovăm anumite proiecte de lege, limităm aceste drepturi și libertăți. Ca să poți să ai prosperitate, trebuie să ai securitate. Cei care vin astăzi și sunt refugiați în Europa nu au securitate în statele lor. Au avut prosperitate. Am spus și atunci și o spun și acum. Din păcate, PSD nu poate să creeze o majoritate, în Parlament, ca să îi permită să promoveze acest proiect de lege. Cei care au contestat și au fost vehemenți împotriva acestui proiect de lege trebuie să își schimbe atitudinea. Îmi pare rău că a apărut pe tapet, astăzi, pusă de domnul prim-ministru Cioloș și poate cei care atunci au fost contestatarii acestui proiect de lege vor veni alături de noi și vor promova acest proiect de lege, necesar pentru sistemul de securitate al României", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că această lege este astăzi mai necesară ca oricând și "obligatorie".

"Azi este mai necesar decât oricând ca să nu creăm noi vulnerabilități în cadrul familiei europene și să putem să avem acele bucăți de legislație care să le permită structurilor de securitate să aibă instrumentele necesare. Securitatea este extrem de importantă pentru stabilitatea zonei, dar și pentru prosperitatea românilor. Altfel, nu o să ai creștere economică. Nu mai vine nimeni să investească la tine, dacă ai probleme. Este extrem de importantă și mai sunt și altele în pachetul pe care trebuie să îl discutăm în următoarele luni. Am speranța, chiar dacă este un an electoral, că partidele din arcul de dreapta guvernamental vor fi deschise, astfel încât să promovăm acest proiect de lege", a subliniat el, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367