REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Zgonea vrea ca deputaţii să fie prezenţi când primesc răspuns la interpelări

Zgonea vrea ca deputaţii să fie prezenţi când primesc răspuns la interpelări

Replica API 1 iunie 2013 | 00:00 163

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, că propune ca în Regulamentul Camerei să fie introdusă obligaţia deputaţilor care adresează întrebări sau interpelări membrilor Guvernului de a fi prezenţi la sedinţa în care primesc răspuns. Întrebat în legătură cu faptul că deputaţii care pun întrebări sau interpelări membrilor Guvernului nu vin la răspunsurile pe care le dau secretarii de stat, Zgonea a precizat că Regulamentul vechi din 2005, 2006 nu obligă parlamentarul să fie prezent în momentul în care cere un răspuns de la membrii Guvernului, dar ministerele sunt obligate să vină, la nivel de secretar de stat, să răspundă.

"Adică, noi obligăm ministerul să vină, la nivel de secretar de stat, pe de altă parte, nu există o obligaţie, o sancţiune a parlamentarului care pune o întrebare sau interpelare şi care nu are respectul faţă de instituţia respectivă, faţă de propriul său mandat, de a veni la răspunsul la întrebare sau interpelare", a spus Zgonea.

El a adăugat că în Regulament trebuie introdusă ogligaţia deputatului de a fi prezent la răspunsul la întrebările şi interpelările puse de el, în caz contrar interpelarea respectivă considerându-se pierdută, scoasă din circuitul instituţional.

"În regulament să fie introdus ca neprezentarea la răspunsul la întrebare sau interpelare să ducă la considerea interpelării sau întrebării pierdută şi să o scoatem din circuit, din memoria instituţiei, nu există nici întrebare şi nici răspuns. Trebuie să existe un respect şi din partea noastră faţă de cei care lucrează în ministere", a mai spus Zgonea.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218